Slobodna Dalmacija: 24. 09. 2003.

Sanaderu je bolje mučat

Saša LJUBIČIĆ

Oho, počela su podmetanja. Sanader veli da ga se prisluškuje, a dokazi o tom uništavaju. Ma, jesi vidija je Račan pametan? Onda, vjerujemo li premijeru iz sjene? Čovjeku koji je na čelu stranke, a koja, za deset godina vladavine, samo što lišće nije ozvučila? Pa, oni su imali toliko obavještajnih službi da je jedna služba uhodila drugu!

I zašto su iz HDZ-a krenuli s prljavom kampanjom. Pa, zato jer nemaju što obećati, a ne žele upasti u trapulu jednog HNS-a, koji je radi totalno nerealnih 200.000 radnih mjesta, opravdano bio izložen šprdnji. Osim toga, najjača oporbena stranka ne zna jednostavno što bi kolosalnoga ponudila, jer ova je Vlada traljava, ali i usprkos toj silnoj neodlučnosti, nekakvi pomaci su, ipak, napravljeni: autocesta se gradi, počelo je približavanje EU-u i NATO-u, stanovi iz programa poticajne gradnje niču, trgovina se razmahala, pa ne kupujemo više u inozemstvu, konačno se renovira pruga između Zagreba i Splita za nagibne vlakove koji će brže prometovati između dva grada, vojska polako prelazi na mirnodopski ustroj..

Dakle, došli smo do toga da narod više ništa nikomu ne vjeruje, a kad mu ne možeš prodavati šarene laže, a ti udari po konkurenciji makar pukim naklapanjima. Prozirno, tanko, naivno.