Slobodna Dalmacija: 26. 09. 2003.

Rikverc ili ler?

Saša LJUBIČIĆ

Kako je svoje odvozila koalicija? Prve dvije godine gasirali su u mjestu, a ručnu im je držao Budiša. Kad je on na stražnja vrata izašao, jer Račan nije htio voziti desnom stranom ceste, na jedvite su jade ubacili u prvu i krenuli. Kako bi se s vremena na vrijeme međustranački odnosi narušili, šofer bi Vladu držao u leru, a onda bi opet krenuli naprijed s trideset na sat. Ubrzali su tek kad je od Zadra do Udbine napravljena autocesta, jer su vidjeli da je cilj blizu, a njima se čini da su prebrzo odvozili trasu pa su im u retrovizoru promaknuli oni što su trebali mahati u znak oduševljenja.

No kako ćemo idućih godina "drajvati" s HDZ-om, ako Sanader sjedne za volan? Bojim se u rikverc, jer se mirni vozač HDZ-a, opijen predizbornim adrenalinom, odjednom prilično obahatio, pa već proziva novinare i urednike koji bi trebali biti nešto kao prometna policija.

Ali kako je među takvim policajcima većina onih koji se dadu kupiti, vjerujem da će s dijelom kolega napraviti pakt, ali uvijek će biti i onih koji će kazati: "Gospodine Ivo, stop, niste se vezali!"

Sanaderu je uredna vožnja jamčila sigurnost u porastu rejtinga stranci, no čim je nekontrolirano dodao gas, upisali smo mu prve kaznene bodove, a on je umjesto naprijed, krenuo natrag, pa udario o zid javnosti. Bruum, bruuum...