Izbori.net: 07. 11. 2003.

Paraga: Sto posto cenzurirani

PREDSJEDNIK HSP-a 1861. Dobroslav Paraga izjavio je danas na konferenciji za novinare da na predstojećim izborima ne očekuje nikakav rezultat svoje stranke, zbog, kako tvrdi, medijske blokade i lošeg Izbornog zakona.

Ustvrdio je da je stranka pod medijskom blokadom, jer je premijer Ivica Račan, kao i pokojni predsjednik države Franjo Tuđman, "politički pokrovitelj izdajnika pravaške ideje Ante Đapića".

"Kao što se Banac prodao, pa je postao 100 posto liberalan, tako se mi nismo prodali pa smo 100 posto cenzurirani", kazao je.

Ocjenjujući da je Hrvatska u sve dubljoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, naveo je da je vladajuća koalicija učinila niz propusta, a pogotovo joj zamjera neprocesuiranje pretvorbenoga i privatizacijskog kriminala.

Vlada nije provela reformu državne uprave, za sobom ostavlja kaos u sigurnosno-obavještajnom sektoru, visok dug i negativnu vanjskotrgovinsku bilancu, a propustila je i priliku da Hrvatsku uvede u EU 2007., rekao je. Zalaže se za nacionalizaciju pretvorbe i deblokiranje pravosuđa, uz pomoć policijske službe nalik američkom FBI-u, a protivi se ulasku Hrvatske u NATO, za koji smatra da je izgubio smisao postojanja.

Za izborne konkurente u prvoj izbornoj jedinici ustvrdio je da "pate od jugokomunističke svijesti od koje se nikad neće osloboditi".

Posebno se osvrnuo na HSP-ova kandidata Slavena Leticu, naglasivši kako mu nije jasno zašto se Letica povezao s Đapićem s kojim ruši pravašku ideju i blati časnu uspomenu bana Jelačića.

Na konferenciji su predstavljeni i prvi kandidat sa stranačke liste za drugu izbornu jedinicu Goran Jurišić, prvi i drugi s liste u sedmoj izbornoj jedinci Bonislav Ćavarović i Ana Marinović.

(HINA) Vijesti.net