Izbori.net: 10. 11. 2003.

Dobroslav Paraga predstavio izborni program HSP-a 1861 na HTV-u

PREDSJEDNIK HSP-a 1861 Dobroslav Paraga večeras je na HTVu predstavio program svoje stranke koja, kako je rekao, demonstrativno izlazi na izbore zbog "čelične cenzure koju su joj nametnuli prije HDZ, a zatim i SDP".

"Nudimo program istine i to je temeljni razlog zašto nas se SDP i HDZ boje", kazao je Paraga, istaknuvši da je njegova stranka 1993. nepravedno izgubila parlamentarni status.

Birače će, kako je rekao, pridobiti prepoznatljivim radom na dobrobit Hrvatske i njezinih stanovnika jer je, tvrdi Paraga, HSP 1990. prvi potaknuo izlazak Hrvatske iz SFRJ, ustao u obranu Hrvatske i BiH protiv srpske agresije te osudio diobu BiH.

"Ne dajte se zavaravati lažnim domoljubljem i socijal-demokracijom HDZ-a i SDP-a. Oni ništa neće i ne mogu promijeniti jer se naslanjaju na bivši saziv komunističke partije, na njezinu lijevu i desnu frakciju", poručio je.

Program njegove stranke, kako je rekao, temelji se na stvaranju vlade poduzetnika, znanstvenika, gospodarstvenika i stručnjaka, dok bi iz vlasti izbacio sve stranke, udruge i pojedince koji su se "ogriješili u privatizaciji i ratnom profiterstvu".

Paraga smatra da ni HDZ ni SDP neće uvesti Hrvatsku u EU, a zagovara "neutralnost" Hrvatske prema ulasku u NATO i EU sve dok, rekao je, ne dosegne kriterije visoko demokratizirane države.

(HINA) Vijesti.net