Glas Slavonije: 13. 11. 2003.

HRVATSKA STRANKA PRAVA 1861 PREDSTAVILA PREDIZBORNI PROGRAM

Razvlastit ćemo političku mafiju!

- Hvatskim političkim vrhom vlada mafiokracija - izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Osijeku Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861 i nositelj liste u svim izbornim jedinicama, uključujući i 11. za dijasporu.

U predstavljanju kandidata za IV. izbornu jedinicu te predizbornog programa stranke istaknuto je zalaganje za donošenje zakonskog prijedloga lustracije, odnosno provjere prošlosti lažnih političara, za poništenje nepravedne privatizacije, a eventualnim ulaskom u Vladu za povećanje socijalne zaštite i javne sigurnosti građana, zaustavljanje inozemnog zaduživanja Hrvatske, uz stvaranje poduzetničke Vlade koja bi radila na modernizaciji i svjetskoj konkurentnosti hrvatskog tržišnog gospodarstva.

- Hrvatska ne može napredovati uz licemjerne poličare poput Ante Đapića, koji je odjenuo i crvenu košulju uortačivši se s SDP-om. Zbog lažne i licemjerne politike Tuđmanovog i Račanovog režima 13 dosadašnjih godina "puhnulo je u vjetar", jer je Hrvatska danas gora maćeha Hrvatima nego što je to nekad bila bivša država - kaže Paraga, i nastavlja: - Nećemo dopustiti da kojekakvi foliranti, cirkusantii moralne nule dođu na vlast. Sabor je "dječji vrtić", a Hrvatska u rukama političke mafije jer njome zapravo vladaju heroinski i kokainski karteli bliski vrhovima Ministarstva obrane i MUP-a, u čijem je raskrinkavanju nužna i pomoć Interpola - zaključuje Paraga.

(Lj.K.)