Novi list: 14. 11. 2003.

PARAGINI PRAVAŠI U DUBROVNIKU

Treba srušiti »hrvatski jaram«

DUBROVNIK – Tri prva kandidata na listi HSP 1861 u 10. izbornoj jedinici – Zoran Kastropil, Mirko Rajčić i Dubravka Vnučec jučer su na presici predstavili program svoje stranke pod geslom »Hrvatski jaram ruši«. Kako je istaknuo Kastropil, hrvatskom narodu je svejedno ako će ga umjesto SDP-a »jašiti« HDZ, jer se obje te stranke zalažu za neoliberalni koncept »da hrvatska država bude što prije rasprodana inozemstvu«.

Navodeći da HSP 1861 ne može prihvatiti odgovornost hrvatskih generala pred Haškim sudom, jer odgovornost snose političari zbog svojih političkih nedjela, Kastropil je apostrofirao loša politička postupanja dr. Franje Tuđmana i Hrvoja Šarinića.

S. A.

Slobodna Dalmacija: 14. 11. 2003.

Kastropil: Nema razlike između SDP-a i HDZ-a

DUBROVNIK – Prvi na listi HSP-a 1861 u 10. izbornoj jedinici Zoran Kastropil, te Mirko Rajčić, drugi na listi i povjerenica HSP-a 1861 Dubravka Vnučec u četvrtak su se u Dubrovniku susreli s novinarima. Naglasili su kako se ne slažu s izbornom promidžbom pojedinih stranaka, koje se financiraju iz proračuna, unatoč tome što je Sabor raspušten i što je to nepravedno.

- Naša se stranka i u ovoj nepoštenoj predizbornoj utakmici nalazi u blokadi iako je u Hrvatskoj potrebno izabrati neke druge ljude. Stoga birači ne bi smjeli birati između SDP-a i HDZ-a jer se time ništa neće promijeniti i jer su obje frakcije bivšeg saveza komunista. Obje stranke imaju jednu te istu politiku, odnosno žele što prije rasprodati Hrvatsku inozemnim partnerima – istaknuo je Kastropil.

- Pravaši 1861 pod motom “Hrvatski jaram ruši” zalagat će se za ukidanje istopolnih zajednica, za razvijanje gospodarstva kroz konkurentnost te strožu odgovornost svih prodavača lakih i teških droga – kazala je Dubravka Vnučec.

L.S.

Večernji list: 14. 11. 2003.

HSP 1861 ruši hrvatski jaram

DUBROVNIK – Hrvatska stranka prava 1861 unatoč stalnoj medijskoj blokadi i nepravednoj promidžbi koja favorizira tzv. parlamentarne stranke izlazi na izbore pod geslom Hrvatski jaram ruši. Zoran Kastropil, prvi na listi HSP-a 1861 za X. izbornu jedinici istaknuo je jučer na konferenciji za novinare u Dubrovniku kako je na ovim izborima sasvim svejedno hoće li pobijediti SDP ili HDZ jer je to izbor između dvije opcije saveza komunista Hrvatske. – Prazni su njihovi predizborni baloni o smanjenju poreza, bez smanjenja državne potrošnje – rekao je Kastropil.

M.R.K.