Jutarnji list: 19. 11. 2003.

Kampanja u IX. i X. izbornoj jedinici

Paraga: Narkokarteli MUP-a bore se za prevlast u Hrvatskoj

SPLIT, SOLIN, ŠIBENIK – Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861 Dobroslav Paraga na predstavljanju Ivana Perkovića kandidata u IX. i vijećnika Zorana Kastropila X. izbornoj jedinici upozorio je na “krađu svoje stranke od lažnog magistra Ante Đapića”, te na korumpiranost HDZ-a i SDP-a.

Na račun HDZ-a i SDP-a na jučerašnjoj konferenciji za novinare iznio je brojne optužbe, a nije ostao dužan ni MUP-u.

- U MUP-u se dva kartela bore za prevlast: heroinski i kokainski. Treba slomiti kičmu mafiokraciji u Hrvatskoj ako mislimo ući u EU. Dionice Ine prodane su mađarskom MOL-u zbog mita i korupcije za petinu vrijednosti, a sadašnja je vlast Sloveniji darovala NE Krško. Tuđman je krivac za genocid i ubijanje ranjenika u Vukovaru, a mojim je ljudima pucano u leđa. Neka HDZ vrati 10-ak milijardi opljačkanih kuna, zbog čega ih Račan nije procesuirao – rekao je Paraga.

(Ma.J., I.P., B.K.)

Vjesnik: 19. 11. 2003.

Paragi je Račan kriv za stanje u HSP-u

SPLIT, 18. studenoga – “HSP 1861. je jedina legitimna i istinska stranka prava u Hrvatskoj, a stranka koju vodi krivotvoritelj magisterija prava je njezin surogat. HSP je marionita jučer HDZ-a, danas SDP-a, a Anto Đapić je jedan od najvećih kradljivaca u Hrvatskoj koji je ukrao parlamentarnu političku stranku te je prostituirao”, kazao je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik HSP-a 1861., nositelj strančine liste u X. izbornoj jedinici, Dobroslav Paraga.

On tvrdi da prva na HSP-ovoj listi u toj izbornoj jedinici Ruža Tomašić već 12 godina prikriva ubojicu Ante Paradžika te traži pokretanje kaznene istrage protiv nje. “Takvi korumpirani ljudi danas su nositelji HSP-ovh lista. U Zagrebu je prva na listi osoba koja je iz Tuđmanova predsjedničkog ureda prodavala informacije i svoje usluge nudila Miloševiću. Svemu tome kriv je Ivica Račau i zato tražimo njegovo smjenjivanje”, poručio je Paraga. On smatra da “ovakva Hrvatska nikad neće u EU”, a da su i HDZ i SDP učinili sve da Hrvatska ne uđe u EU.

I. D.