STRANKA PRAVA ZA KANADU

N/R G. STJEPAN NEZIĆ, PREDSJEDNIK

 

SUĆUT ZA GOSPOĐU LJILJANU MILBERG POČASNU PREDSJEDNICU HSP-a KANADE

U ime cjelokupnog članstva i vodstva Hrvatske stranke prava 1861. kao i u moje osobno ime izražavam najdublju sućut obitelji, rodbini, prijateljima i članstvu Hrvatske stranke prava za Kanadu povodom nenadoknadivog gubitka nastalog smrću ugledne i časne gospođe LJILJANE MILBERG, dugogodišnje predsjednice Hrvatske stranke prava za Kanadu, visoke dužnosnice domovinske Hrvatske stranke prava od 1990. godine, istaknute hrvatske intelektualke starčevićanskih i pravaških nazora, sudionice borbe za hrvatsku nezavisnost i stradalnice Križnog puta, neumorne djelatnice na planu ostvarenja istinske hrvatske državne nezavisnosti.

Osobno sam imao čast upoznati gđu Ljiljanu Milberg i sa zadovoljstvom slušati njene oštroumne poglede na tragičnu hrvatsku prošlost i sadašnjost. Gđa Ljiljana Milberg bila je iskrena i pravdoljubiva Hrvatica, koju teške životne nedaće i osobne tragedije nisu odvojile od njezinih dužnosti prema domovini Hrvatskoj.

Duboko uvjeren da je gospođa Ljiljana Milberg prešla u bolji i vječni život k Tvorcu i Spasitelju, moleći se zajedno sa svima vama za njezinu neumrlu dušu, zahvaljujem joj u ime svih nas njezinih suradnika i poštovatelja za svaku njenu dobru riječ, djela i misli, a njih nije bilo malo. Njen plemeniti lik, svi mi, koji smo je poznavali u Domovini, uvijek ćemo pamtiti.

Neka je dragi Bog u kojeg je vjerovala primi u svoje naručje!

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861
26. 11. 2003.