Novi list: 28. 11. 2003.

ŠEFICA ODBORA ZA JUGOISTOČNU EUROPU EU-PARLAMENTA ZADOVOLJNA IZBORIMA

Pack: Nadam se koaliciji HDZ-a, HSS-a i DC-a

Hrvatska je djelotvorna i stabilna demokracija, a HDZ moderna konzervativna stranka koja stremi Europi, tvrdi Doris Pack

ZAGREB/BRUXELLES – Predsjednica Odbora za jugoistočnu Europu Europskoga parlamenta Doris Pack opovrgnula je jučer da je od Sanadera tražila koaliciju s HSS-om i DC-om – »i nikako drugačije« – potvrđujući istodobno nadu u baš takvu koaliciju.

»Doris Pack se nada da će se HDZ, DC i HSS ujediniti u zajedničkome radu kako bi zajedno proveli daljnje reforme na hrvatskom putu u Europu«, stoji u pismenoj izjavi Doris Pack u povodu proteklih izbora.

Istodobno, Doris Pack je u odvojenome priopćenju ustvrdila kako je »potpuna neistina« tvrdnja našega lista da je »izričito tražila od dr. Ive Sanadera da koalira sa HSS-HSLS-DC 'i nikako drugačije'«. »Nakon izbora razgovarala sam sa dr. Ivom Sanaderom budući da pripadamo istoj političkoj obitelji, čestitala mu na pobjedi i izrazila svoje stavove o potencijalnim partnerima«, objasnila je Doris Pack u priopćenju.

U priloženoj pismenoj izjavi Doris Pack je ocijenila da je Hrvatska izborima potvrdila »kako je djelotvorna i stabilna demokracija na putu prema EU«, a HDZ »moderna konzervativna stranka koja stremi Europi«. »Stoga promjena vlasti ne znači promjenu vanjskopolitičke orijentacije zemlje«, zaključila je.

Boris PAVELIĆ