Slobodna Dalmacija: 28. 11. 2003.

RAČANOVA ADMINISTRACIJA SPREMA SE ZA POVLAČENJE

Vlada dogovorila primopredaju

ZAGREB - Kabinet Ivice Račana je dogovorio primopredaju dužnosti predsjednika Vlade i ministara novom premijeru i članovima Vlade.

Novom premijeru Račan će predati pripremljeno mandatno izvješće "Hrvatska 2000. — 2003.", odgovor Vlade na Upitnik Europske komisije, informacije o stanju državnih financija, Nacrt prijedloga državnog proračuna za 2004. godinu, izvješće o Memorandumu o razumijevanju s MMF-om, izvješće Hrvatskog fonda za privatizaciju o provedenim postupcima privatizacije, izvješće o povratu imovine prognanicima i izbjeglicama, te informaciju o odnosima s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu. Za primopredaju vlasti pripremit će se i zapisnici svih sjednica Vlade u prethodnom mandatu.

Vlada je istodobno zadužila sva ministarstva da svatko u svom resoru pripremi za primopredaju izvještaj o radu i stanju sredstava, informaciju o najvažnijim aktivnostima koje su u tijeku, te o aktivnostima koje predstoje.

Izvješća o radu pripremit će i svi Vladini uredi i državne upravne agencije. Ministarstva, uredi i uprave zaduženi su da Vladi dostave pripremljene materijale za primopredaju u roku sedam dana.

O. RAMLJAK