Vjesnik: 10. 01. 2004.

Podaci u dokumentima pozitivni za Gotovinu u svim točkama optužnice

Da glavna tužiteljica Haaškog suda Carla del Ponte nije priznala odluku Općinskog suda u Zagrebu, to bi otvorilo vrata bezakonju, tvrdi Vukorepa

ZAGREB, 9. siječnja – »Najprije moramo pregledati dokumente, a za to će nam trebati tjedan-dva. Za sada mogu reći da su podaci u dokumentima pozitivni za generala Antu Gotovinu. Dokumenti će biti korisni za Gotovininu obranu po svim točkama optužnice«, rekao je Ante Vukorepa, odvjetnik odbjeglog umirovljenoga generala Ante Gotovine u petak Vjesniku.

On je zahvalio svim akterima, koji su pridonijeli tome da dokumenti postanu dostupni generalovoj obrani. Odvjetnički tim Ante Gotovine u četvrtak je preuzeo 77 dokumenta, koje je Vlada već predala Haaškom tužiteljstvu.

Vukorepa je još jednom zahvalio Vladi, Uredu za suradnju s Haagom, zagrebačkom Općinskom sudu te tužiteljici Haaškog suda Carli del Ponte zato, što je došlo do takvog raspleta. Podsjetio je da je do presude Općinskog suda da je Vlada dužna Gotovininoj obrani dati dokumente te njezina izvršenja došlo u vrijeme bivše Vlade, a sadašnji dužnosnici u Banskim dvorima brzo su reagirali i razgovorali s haaškom tužiteljicom.

Vukorepa zahvaljuje Carli del Ponte zato, što je prihvatila odluku Općinskog suda i »time priznala suverenitet Hrvatske. Da Carla del Ponte nije priznala sudsku odluku, to bi otvorilo vrata bezakonju«, smatra Vukorepa.

On je izrazio uvjerenje da će Vlada i dalje poduzimati korake kako bi se slučaj Ante Gotovine riješio na pozitivan način.

Biljana Bašić