Slobodna Dalmacija: 15. 01. 2004.

Slučaj Čačija

Saša LJUBIČIĆ

Stipu Čačiju, novog pomoćnika ministra unutarnjih poslova, mediji su već proglasili najvećim kadrovskim promašajem Ive Sanadera. Iako je bivša ministrica obrane Željka Antunović ustvrdila da je Čačija obični blefer koji nije dolazio na posao, i protuzakonito se kao vojna osoba pojavljivao u Sanaderovu osiguranju, predsjednik je imenjaka, da sramota bude veća, nagradio finom mirovinom! Evala, Stipe - Mesiću! Evala, Ivo - Sanaderu, dugovi za vjernost u borbi protiv Pašalića očito se moraju vratiti.

Sad se i Sindikat policijskih službenika, piše Nacional, žestoko pobunio protiv Sinjanina, jer ga drže nečasnim, pa tako i nedostojnim funkcije na koju je imenovan. Pišu pisma i Petru i Pavlu, ali ih se ignorira radi viših interesa. Eto ti šporke politike, eto ti kako politički neprijatelji preko noći postaju partneri, kad treba sačuvati fotelju. Sad kad Sanaderu i Mesiću odgovara da ne zatežu međusobne odnose, Čačiji samo što anđeoska krila ne pritaknu. Jes’ vidija velike ljubavi, a prije godinu - dvije, iz HDZ-a samo što nisu naručili mete, pa gađali pikadom Mesićevu fotku zalijepljenu u centru.

A, Čačija zasada šuti li ga šuti ko riba, jer kad si kriv, kad se istinom ne možeš braniti, najbolje se pokriti ušima, dok ne prođe oluja.