Novi list: 12. 02. 2004.

DOBROSLAV PARAGA; HSP 1861: ANTO ĐAPIĆ I NJEGOVA ULOGA U HOS–u

Đapićev status branitelja radi zadržavanja stana je veća prijevara negoli njegov lažni magisterij!

On se nikada nije bavio postrojbama HOS-a, već sam to činio ja i do svojeg ubojstva Ante Paradžik, a kasnije general Blaž Kraljević. Đapić u HOS nije donio niti jedan metak, oružje kao niti jednog dragovoljca, već je od studenog 1991. godine fiktivno predstvaljao navodnog načelnika ratnog stožera HOS-a

U Republici Hrvatskoj koja je od vladavine prava i pravne države udaljena svjetlosnim godinama mogući su i takvi nonsensi po kojima dojučerašnji anonimusi ogrezli u bezakonje postaju preko noći pomoćnici ministara i državni dužnosnici(Čačija, Beštek i dr.), jer im svijetli primjer daju visoki i najviši državni dužnosnici ili saborski zastupnici poput Ante Đapića.

Ovaj zadnji ne samo što je krivotvorio magisterij i izbjegava već treću godine kazneno suđenje po optužnici pred Općinskim sudom u Splitu, ne samo što je krivotvorio činjenicu da nikada nije bio izabran za dopredsjednika HSP-a u vrijeme kada sam ja bio predsjednik, već se je uz Tuđmanovu pomoć samoproglasio da bi mogao nelegalno izvršiti stranački puč 1993. godine, već je na suđenju zbog njegove deložacije iz gradskog stana, kojeg već desetu godinu nelegalno i besplatno koristi, donio potvrdu lažnog sadržaja o svojem statusu branitelja i pripadnika HOS-a od 3. 5. 1991. do 20. 8.1992. godine.

Istovremeno, dok se Đapić drsko i beskurpulozno služi teškim krivotvorenjem službenih isprava, da bi protupravno zadržao i stekao prava koja mu ni po čemu ne pripadaju (čak se usuđuje izreći laž da je on bio u HOS-u ono što je Antun Tus bio u HV-u), kao osnivač i organizator cjelokupnog HOS-a sa svojim odanim i najbližim suradnicima, najodlučnije opovrgavam drske laži i neistine Đapića oko njegovo statusa branitelja HOS-a i pričuvnog brigadira HV-a.

Bez zasluga za obranu Hrvatske

On se nikada nije bavio postrojbama HOS-a, već sam to činio ja i do svojeg ubojstva Ante Paradžik, a kasnije general Blaž Kraljević. Đapić u HOS nije donio niti jedan metak, oružje kao niti jednog dragovoljca, već je od studenog 1991. godine fiktivno predstavljao navodnog načelnika ratnog stožera HOS-a dok sam ja a ne on od Tuđmana zbog tog istog HOS-a sjedio mjesec dana u pritvoru i bio prvo i jedino stvarno optuženi pred Vojnim sudom u Zagrebu 92-93.

Đapićeve zasluge za HOS i obranu Hrvatske su manje od nikakvih, on je bio naša stranačka sramota, jer je na moj račun i račun stranke ne samo dezertirao iz Osijeka, čim je pukla prva granata na grad, već je na naš račun stanovao više od godinu dana u Zagrebu, a sada drsko laže da si je sam plaćao stanarinu u Tkalčićevoj ulici.

Ne slučajno, i sam u izjavi Novom listu, tvrdi »da nije želio koristiti vojne povlastice, da mu se ne bi prigovaralo« radi sticanja stana, no istina je upravo suprotna. Đapić se je bojao do sada pozivati na status branitelja, jer je to nemoguća laž, no sada mu je dogorilo do nokata, pa je i tu prozirnu laž zloupotrijebio.

Grijeh korupcije i laži

Uzgred, Đapić je službeno smijenjen od najužeg vodstva stranke sa mnom na čelu zbog nerada i štete koju je prouzročio svojim neradom sa mjesta tzv. načelnika ratnog stožera HOS-a, dužnosti koju nikada nije obnašao već sam gotovo sve odgovorne zadaće u vezi postrojbi HOS-a obavljao danonoćno ja, sa najpozdanijim ljudima, u koje dezerter Đapić nije nikada spadao. Zbog stranačke izdaje i radi krivotvorenja istine o postrojbama HOS-a, Đapiću su Tuđman i Šušak dodijelili i čin pričuvnog brigadira, što je sramota par excellance, u nebo vapijuća!

Društvo u kojem se ovako drsko može probijati jedan domaći Ostap Bender poput Đapića, nema svoje budućnosti, jer ga je grijeh korupcije i laži zahvatio u svim njegovim porama. Ukoliko je Đapiću zagrebački sud priznao i povjerovao da ima status pripadnika HOS-a i hrvatskog branitelja, ja bih tada trebao imati ne samo najviši mogući čin Hrvatske vojske, doživotnu mirovinu, već i doživotni mandat ministra obrane Repbulike Hrvatske.

Naravno, ovom usporedbom želim samo ilustrirati svu apsurdnost stanja u kojem se državnim dužnosnicima i saborskim zastupnicima poput Đapića, dopušta da čine teška kaznena djela i da budu iznad zakona i izvan dohvata pravde, reagira Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.