Globus: 19. 03. 2004.

Dobroslav Paraga - Uredništvu

Sudski postupak o pravu na zastupanje HSP-a još traje

U beskrajnom nizu grubih laži i krivotvorina koje Anto Đapić već više od jednog desetljeća iznosi, grubo trujući i omalovažavajući hrvatsku političku scenu i javnost, u razgovoru za Globus od 5.ožujka 2004. objavljenom pod naslovom “Šeks bezočno laže”, on uporno i bez imalo stida odgovara na upit oko spora koji se vodi u pogledu osobe ovlaštene za zastupanje Hrvatske stranke prava, “ da Šeks o svemu tome iznosi laži, jer je taj postupak u obnovljenom postupku okončan prije dvije godine”.

Činjenice su sljedeće: postupak oko osobe ovlaštene za zastupanje HSP-a i dalje je u tijeku pred Upravnim sudom RH od srpnja 2002. povodom tužbe koju sam podnio protiv protupravnog akta bivše ministrice pravosuđa Ingrid Antičević Marinović, koja je osumnjičena da je zlorabila položaj i kazneno je prijavljena za niz kaznenih djela u ovom predmetu.

Predmet oduzimanja parlamentarne HSP oblik je najtežeg političko-rerpresivnog nasilja nad hrvatskim parlamentarizmom koji je počinio HDZ u prvom mandatu svoje vladavine, a nastavio SDP nakon preuzimanja vlasti 2000., pa sve do studenoga prošle godine.

Upravo je predsjednik Sabora Vladimir Šeks ovih dana iznio činjenicu da je Đapić desetke i desetke puta kod njega tražio da intervenira kako bi se odbili moji legitimni zahtjevi da se vrati nasilno oduzeta stranka HSP, jer se Đapić pribojavao da izvršna i sudbena vlast ne presudi u moju korist. Ova Šeksova izjava i priznanje izrečeno 2. 3. 2004. u Vjesniku, Đapića je do te mjere zastrašilo, da je otišao izravno k premijeru Sanaderu preklinjući ga da Šeks prekine napad na njega koji je on sam izazvao, a on će zauzvrat glasovati za proračun, predlagati poklanjanje novca bez pokrića talijanskim esulima od hrvatskih poreznih obveznika, odnosno, kako HDZ naredi.

Nastavljanje ovog pravosudnog zločina nad strankom koju sam sa najbližim suradnicima obnovio i bio izabran za njezina legalnog i legitimnog predsjednika, govori ne samo o tome da u Hrvatskoj pravna država još uvijek ne egzistira, nego i o paničnom strahu dosadašnjih vladajućih granitura, da se ne pojavi u političkom životu Hrvatske istinska, a ne marionetska Hrvatska stranka prava.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-a 1861.