Slobodna Dalmacija: 06. 05. 2004.

Bogati i siromaji

Saša LJUBIČIĆ

Ohohoho, ima tih saborskih zastupnika koji se ni u Emiratima ne bi posramili svoga bogatstva: Čačić, Fiolić, Ferenčak, Bebić...I, dobro je da se zna tko koliko piza, a ljudi će odvagnuti tko je lopina, a tko je pošteno zaradio svaku lipicu.

Znam, sad će se drvljem i kamenjem na te zastupnike čija je bušta najdeblja, ali meni su problematičniji ovi koji nisu objavili što imaju od imetka. Riječ je o Florijanu Borasu, Marku Turiću i Dujomiru Marasoviću iz HDZ-a, i Zlatku Kramariću iz LS-a. Što sad drugo pomisliti nego da se radi o multimilijunašima kad kriju podatke o imovini, a kao narodni deputati bi ih morali obznaniti?! Neka, sami su krivi, kad netko taji, krije, uvijek se sumnja da se boji, da je nešto smućkao, a ne mora uopće biti tako.

Javne ličnosti često su nesretne što moraju ogoliti svoj život do kraja, čak i kad su privatnosti i intima u pitanju. No, nitko ih nije tjerao na eksponiranje, nitko ih nije tjerao pred kamere i mikrofone, sami su/smo to odabrali, i valja se s tim nositi. Svakomu je drago kad ga se hvali, kad ga se tapše po ramenima, ali postoje i neugodnije stvari kao što su pitanja: kako si i što zaradio ili gdje se bio kad je grmilo? Gospodo, imovinske kartice na sunce!