Večernji list: 22. 05. 2004.

IZMIŠLJEN SPOR - POLICIJA PRETRAŽUJE RAČUNALA SUDAČKO-ODVJETNIČKOG PARA

Sutkinja s mužem odvjetnikom krivotvorila više presuda

U Općinskom sudu priča se da su supruzi Rovišnjak imali velike dugove

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, u koordinaciji s PU zagrebačkom i MUP-om, prikupilo je u međuvremenu još indicija o krivotvorenim sudskim odlukama Dubravke Rovišnjak, sutkinje zagrebačkog Općinskog suda. Navodeći samo incijal sada već bivše sutkinje u zagrebačkoj Palači pravde, Vesna Abramović, općinska državna odvjetnica, u jučerašnjem priopćenju navodi kako se i dalje provode sve zakonom propisane radnje kako bi se prikupili ključni dokazi i da se u interesu istrage javnost ne može obavijestiti o konkretnim potezima Državnog odvjetništva i policije.

Sutkinja razriješena

To daje naslutiti da izmišljena naplata 103.000 kuna na štetu Zagrebačkih cesta nije jedina krivotvorena presuda koja je izišla iz ureda sutkinje Rovišnjak. Kao što smo jučer objavili, nakon što je Đuri Sessi, predsjedniku zagrebačkoga Općinskog suda, prijavljen slučaj krivotvorine, a on nakon provjere iznio dokaze sutkinji Rovišnjak, ona je sama podnijela zahtjev za razrješenje, te ju je u četvrtak DSV razriješio dužnosti.

U zagrebačkom Općinskom sudu jučer se pričalo kako su supruzi Rovišnjak, odvjetnik Vatroslav i sutkinja Dubravka, imali velike dugove, u čemu vide i motiv njihova postupka.

Te kuloarske priče potvrdili su nam i neki izvori bliski bračnom paru Rovišnjak, a neki su spominjali i navodne dugove zbog hazardnih igara.

Kolege sutkinje Rovišnjak tvrde da su je cijenili zbog stručnosti i susretljivosti. Napominju također da su supruzi bili opterećeni s nekoliko kredita. Dakako, kolege sutkinje Rovišnjak o tome ne govore javno.

Godinama rješavala sporove

Supruzi Rovišnjak do 15 sati nisu primili nikakav poziv za obavijesni razgovor na policiju. I dalje su na slobodi.

Iz odvjetničkog ureda V. Rovišnjaka u Radićevoj izuzet je sporni spis. Prema riječima odvjetnika Branka Šerića, drugi spisi nisu dirani. Jučer su se u našu redakciju javili i neki čitatelji koji tvrde kako je sutkinja Rovišnjak godinama rješavala njihove sporove i da su na to upozoravali njezine pretpostavljene, pa i neke institucije.

Posla će biti i za kompjutorske stručnjake radi pretrage računala supruga Rovišnjak.

Šerić šokiran Gredeljevom izjavom

Odvjetnik Branko Šerić, koji zastupa sutkinju Rovišnjak, oštro je reagirao na izjavu Vladimira Gredelja, predsjednika Udruge hrvatskih sudaca, da će tražiti najstrožu kaznu:

- Šokiran sam takvom izjavom s obzirom na to da kazneni postupak još nije ni započeo. To je nedopustivo - kaže Šerić.

DUŠAN MILJUŠ, HRVOJE DEČAK