Vjesnik: 22. 05. 2004.

HDZ BiH raspustio sva stranačka tijela u Republici Srpskoj

MOSTAR, 21. svibnja – Predsjedništvo HDZ BiH odlučilo je raspustiti sva stranačka tijela u Republici Srpskoj, a za povjerenika HDZ BiH za Republiku Srpsku imenovan je član stranačkog predsjedništva Davor Čordaš, priopćio je u petak Ured za informiranje HDZ BiH. Glasnogovornik HDZ BiH Pero Pavlović izjavio je kako je stranka sva svoja tijela u Republici Srpskoj raspustila jer nije zadovoljna njihovim radom. Raspuštanje tih tijela uslijedilo je uoči početka skorašnje predizborne promidžbe za lokalne, općinske, izbore u BiH zakazane za listopad ove godine.

Predsjedništvo HDZ BiH je, kako se navodi u priopćenju, za predsjednika izbornog stožera imenovalo dopredsjednika HDZ BiH Dragana Čovića, koji je član Predsjedništva BiH. To je prvi put nakon rata da za neke izbore HDZ BiH za predsjednika izbornog stožera imenuje stranačkog dopredsjednika, a ne predsjednika stranke kao što je to bilo uobičajeno.

Nedavno je skupina članova Središnjeg odbora HDZ BiH predvođena Štefom Masatovićem u medijskim istupima tražila da sadašnji predsjednik HDZ BiH Bariša Čolak podnese ostavku te da se HDZ BiH preoblikuje u konzervativnu proeuropsku stranku po ugledu na HDZ u Republici Hrvatskoj. (Hina)