Novi list: 27. 08. 2004.

PRVI ČOVJEK LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE NEODGOVORNOM VOŽNJOM UGROZIO ŽIVOTE SVOJE DJECE

Župan Milan Jurković alkoholiziran u sudar

OTOČAC – Prekjučer popodne u prometnoj nesreći na državnoj cesti broj 50, u mjestu Prozor, nedaleko Otočca, župan Ličko-senjske županije, Milan Jurković (45) u alkoholiziranom stanju izazvao je prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Prema službenoj informaciji iz PU Ličko-senjske, Jurković je iz Čovića upravljao vozilom marke »toyota« GS 120 – GS kad je na ravnom dijelu ceste sa slabo vidljivom isprekidanom linijom počeo pretjecati vozilo ispred sebe. Riječ je o »peugeotu« talijanskih oznaka SN 864 DV kojim je upravljao državljanin SAD-a J. S. (1943). U trenutku pretjecanja župan Jurković nije ostavio dovoljno razmaka do vozila ispred sebe pa je s prednjom desnom stranom vozila udario u stražnju lijevu stranu »peugeota«. Nakon toga se vozilo župana Jurkovića prevrnulo na lijevi bok.

U nesreći su lakše ozlijeđeni suputnici iz »toyote«, a radi se o Jurkovićevom sinu rođenom 1985. godine i kćeri rođenoj 1991. godine. Odmah nakon nesreće županova djeca su prevezena u Dom zdravlja Otočac gdje je ustanovljeno da su zadobili lakše ozljede, dok je župan Jurković prošao bez ozljeda.

Očevid na mjestu nesreće obavili su djelatnici policije iz Otočca, a županu Jurkoviću potom je izrečena mjera opreza pa je isključen iz prometa i oduzeta mu je vozačka dozvola.

U policijskom zapisniku o očevidu, kako nas je izvjestio glasnogovornik PU Ličko-senjske, nije navedeno koliko je pokazivao alkometar nakon što ga je župan »napuhao«. Neslužbeno doznajemo da se Jurković s djecom vraćao s godišnjeg odmora.

Branko ŠKORIĆ