Novi list: 30. 08. 2004.

PROŠIRENA OPTUŽNICA ZA ČETIRI UBOJSTVA I POKUŠAJ ATENTATA NA VUKA DRAŠKOVIĆA

Legija i na drugoj optuženičkoj klupi

BEOGRAD – Beogradsko Okružno tužiteljstvo proširit će optužnicu za zločin na Ibarskoj magistrali u kojem su ubijena četiri visoka dužnosnika Sprpskog pokreta obnove a ozlijeđen je i lider te stranke Vuk Drašković. Tužitelj je optužnicom obuhvatio i nekadašnjeg zapovjednika Jedinica za specijalne operacije Milorada Lukovića Legiju koji je i prvooptuženi za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Izuzev Lukovića na optuženičkoj klupi u nastavku procesa naći će se i bivši članovi »crvenih beretki«. Za ubojstva i pokušaj atentata na Ibarskoj magistrali do sada su optuženi Rade Marković, bivši šef Državne sigurnosti, načelnik osiguranja Beograda Milan Radonjić i bivši čelnici prometne policije Vidan Mijailović i Dragiša Dinić. Supruga lidera SPO-a Danica Drašković izjavila je listu »Blic« da je, ako je točno da će optužnica biti proširena, konačno ispunjen njen i zahtjev njenog supruga, za koji su se »borili četiri godine«. Pozdravljajući proširenje optužnice za Ibarsku magistralu Vuk Drašković je odluku tužiteljstva ocijenio »normalnom«, i podsjetio da je na njoj inzistirao godinama.

Suđenje za Ibarsku magistralu trebalo bi se nastaviti 2. rujna, ali je moguće odgađanje dok nova optužnica ne dobije pravnu snagu.

B. OPRIJAN ILIĆ