Slobodna Dalmacija: 03. 09. 2004.

BIVŠI GLAVNI UREDNIK HRVATSKOG SLOVA NIJE SE ODAZIVAO NA SUDSKE RASPRAVE U JASTREBARSKOM

Margetić u pritvoru

ZAGREB - Bivši glavni urednik Hrvatskog slova Domagoj Margetić priveden je u srijedu u zagrebački Okružni zatvor u Remetincu na osnovi tjeralice koja je za njim raspisana po nalogu Općinskog suda u Jastrebarskom, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Margetić je uhićen i doveden u I. policijsku postaju, nakon čega je poslijepodne priveden u Okružni zatvor, izjavio je Hini Davor Tor iz Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

U policiji nisu željeli ništa više reći o ovom slučaju, uputivši za daljnje informacije na jastrebarski Općinski sud. Na sudu se, kao ni u jastrebarskom Općinskom državnom odvjetništvu, u četvrtak nisu mogli dobiti nikakvi podaci jer su "nadležni odsutni".

Sam Margetić je, kako je objavljeno u Novom listu, izjavio da mu je određen pritvor "prema jednoj staroj tužbi iz Jastrebarskog" koja je podignuta protiv njega zbog kaznenog djela prijevare.

Neslužbeno se doznaje da je tjeralica za Margetićem raspisana jer se nije odazivao na sudske rasprave u Jastrebarskom u povodu kaznene prijave kojom ga se tereti za nezakonitosti u privatizaciji i pretvorbi poduzeća "Ribnjaci" u Pisarovini. To je poduzeće krajem devedesetih bilo u njegovu vlasništvu.