Vjesnik: 06. 10. 2004.

BBC: Del Ponte će reći da nema puno napretka u suradnji s Hrvatskom

ZAGREB - Glavna tužiteljica Haaškog suda Carla del Ponte u ponedjeljak će ministrima vanjskih poslova Europske unije reći da Hrvatska nije puno napredovala u suradnji s Haaškim sudom, objavio je u utorak BBC u emisiji na hrvatskom jeziku pozivajući se na diplomatske izvore.

»Iz diplomatskih izvora u Bruxellesu BBC doznaje kako se očekuje da će glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte u ponedjeljak ministrima vanjskih poslova EU-a reći da Hrvatska nije puno napredovala u suradnji s Haaškim sudom«, kaže se u BBC-jevoj vijesti.

BBC objašnjava da će se Del Ponte u ponedjeljak obratiti dužnosnicima zemalja Unije na sastanku u Luxembourgu i odgovarati na njihova pitanja, te podsjeća kako su nastupi glavne haaške tužiteljice i prije bili praćeni spekulacijama o sadržaju izvješća, koje su se koristile i kao dodatni pritisak na zemlje obuhvaćene izvješćima Haaškog suda.

BBC također navodi da glasnogovornica glavne haaške tužiteljice Florence Hartmann nije htjela komentirati te informacije. (Hina)