Slobodna Dalmacija: 17. 10. 2004.

SLOBODNA DALMACIJA POSJEDUJE TONSKI ZAPIS RAZGOVORA S POTPREDSJEDNIKOM TALIJANSKE VLADE

Mesić i Sanader brane Finija od njega samog

ZAGREB - Nismo dobili nikakav zahtjev za intervju, hrvatski je novinar od njegovih izjava skrojio i otkinuo ono što mu je odgovaralo - kaže neimenovani glasnogovornik iz kabineta Gianfranca Finija tršćanskom listu Il Piccolo u broju od petka.

U istome članku "citiraju" i mene iako tome listu nikada nisam dao izjavu o ovom intervjuu.

Vijest su na koncu prenijeli i neki hrvatski mediji pod naslovom "Il Piccolo: Fini nije dao intervju Slobodnoj Dalmaciji".

Slobodna Dalmacija posjeduje tonski zapis ne samo izjava koje je potpredsjednik vlade Gianfranco Fini dao našem novinaru nego i cijelog njegova govora, kao i izlaganja drugih sugovornika na 51. skupu esula održanom 2. i 3. listopada u Senigalliji.

Ako je točno da se Fini, pod pritiskom naknadne pameti, odriče svega što je u svojim odgovorima rekao, zato što su njegove riječi izazvale veliku političku buru, to onda nije problem Slobodne Dalmacije koja je apsolutno autentično i doslovce prenijela njegove riječi.

Što se pak tiče naslova teksta "Istra, Rijeka i Dalmacija talijanske su zemlje oduvijek", a za koji su u posljednja tri dana mnogi, počevši od Mesića, Sanadera, Kajina, Radina pa do Grafinija, kazali da je "pretjeran" ili da "ne odgovara sadržaju Finijevih izjava", trebalo bi ih podsjetiti da ne trebaju braniti Gianfranca Finija od njega samoga.

U prostorijama stranke Alleanza nazionale čiji je on šef na brojnim plakata stoji upravo taj "naslov": "Istria e Dalmazia sono italiane".

Ako laže koza, ne laže rog.

Šenol SELIMOVIĆ