Večernji list: 14. 02. 2005.

PARNICA Predsjednik HSP-a 1861 tuži Miroslava Rožića

Čeka se stenogram o "manijakalnom Paragi"

Autor: H. Dečak

ZAGREB - Zagrebački sud zatražit će od Hrvatskog sabora stenogram sjednice od 14. studenoga 2001. godine kako bi sud utvrdio je li zastupnik HSP-a Miroslav Rožić tada nazvao Paragu "manijakalnim progoniteljem". Paraga tvrdi da je Rožić upravo to rekao i da su to prenijeli mediji, pa Rožića tuži za 100.000 kuna.

Točnije, kako tvrdi Paraga, Rožić je negodovao što su policijski istražitelji potrošili barem dva radna dana na uzimanje izjava Ante Đapića i još triju HSP-ovaca, zbog tvrdnji o njihovoj navodnoj lažnoj invalidnosti, a sve zbog optužbi "Dobroslava Parage, koji inače pod normalno tjedno fabricira tri do četiri takve nebulozne kaznene prijave".

Na ročištu ovih dana Rožića nije bilo, a njegov odvjetnik Zoran Galić pozvao se na Rožićev zastupnički imunitet te naglasio da zbog izgovorenoga za saborskom govornicom ne može odgovarati. Paraga je replicirao da je i sam pet godina bio zastupnik i da dobro zna kako imunitet vrijedi samo za kazneni progon. Nakon toga Paraga je dao svoj iskaz. Samog Rožića na ročištu nije bilo, a ni njegov odvjetnik nije znao reći zašto. (hd)