Večernji list: 22. 03. 2005.

Održan sastanak stranaka na vlasti

Predsjedništvo HDZ-a podržalo Dragana Čovića

Autor: Zoran KREŠIĆ

MOSTAR - Stranke vladajuće većine u Bosni i Hercegovini, osim Stranke za BiH, održale su jučer u Sarajevu radni sastanak na kojemu su upozorile da će učiniti sve kako bi se riješila kriza i poštovala stajališta hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića i HDZ-a BiH nakon podizanja optužnice u slučaju Lijanovići. - Stranke razumiju prilike u kojima su optužnice podignute i poštuju mišljenje i stajalište HDZ-a BiH i osobno dr. Dragana Čovića o tome - ističe se u zajedničkim zaključcima nakon jučerašnjeg sarajevskog sastanka čelnika HDZ-a, SDA, PDP-a i SDS-a.

U priopćenju za javnost dodaje se kako se razmatrao mogući utjecaj odluka pravosudnih tijela te mogući utjecaj na stabilnost političkih prilika u BiH i rad Predsjedništva BiH i Ustavnog suda. - Zajednički je konstatirano da situacija može izazvati krizu u funkcioniranju vlasti u BiH te je iskazano opredjeljenje da se učini sve da do krize ne dođe - stoji u zajedničkom priopćenju za javnost.

Stranke PDP, SDS i SDA jučer nisu željele iznositi detaljnija stajališta, napominjući da će se očitovati nakon iznošenja stajališta HDZ-a BiH. Doznaje se kako je na jučerašnjem sastanku dogovoreno da se započeti razgovori u Neumu nastave već početkom sljedećeg mjeseca. Sastanak će se najvjerojatnije održati 2. travnja u Tesliću, do kada će Vijeće ministara BiH kandidirati velik broj pitanja od zajedničkog interesa za BiH.