Vjesnik: 04. 07. 2005.

Predsjednik države tek kad odradim ovaj mandat

Nakon medijskih napisa da zagrebački gradonačelnik za četiri godine cilja na Mesićevo mjesto, Bandić je za Vjesnik tu mogućnost ostavio otvorenom.

»Vidjet ćemo. Predsjednik države da, ali prvo moram odraditi četverogodišnji mandat koji su mi povjerili građani Zagreba«, kratko je odgovorio Bandić.

Gradonačelnik je za obilaska gradilišta u Branimirovoj ulici i Jankomirskog mosta potvrdio da su svi direktori trgovačkih društava dali mandate na raspolaganje, ali nije želio reći tko će od njih morati otići.

»Svi direktori trgovačkih društava to su dragovoljno učinili, ali ne bih govorio o imenima. U pet godina naučio sam što ne valja u gradu i s kim se ne može dalje raditi. Otići će svi oni koji loše rade i koji nisu spremni raditi za dobrobit građana. Za takve ima još lijepih mjesta na kojima mogu raditi«, rekao je Bandić. Nije želio komentirati nagađanja da će biti smijenejni direktori s dugogodišnjim stažom u trgovačkim društvima, kao što su Mate Kraljević (19 godina u Zagrebparkingu) ili Julius Pevalek (18 godina u ZET-u). »Nije bitan broj godina, nego tko radi dobro, a tko loše«, dodao je.

Za obilaska gradilišta gradonačelnik je svojim suradnicima skratio rokove završetka radova na raskrižju u Branimirovoj i Jankomirskom mostu. Bandić je naredio da prva etapa radova na raskrižju u Branimirovoj mora biti gotova do Velike Gospe, a Jankomirski most do 1. svibnja sljedeće godine.

»Novi most bit će najbolji dar građanima za Praznik rada«, rekao je.

Hrvoje Dorešić