Novi list: 03. 07. 2005.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE GLAVNOG ODBORA SDSS-a NAKON SJEDNICE U VUKOVARU

Pupovac: Značajni zastoji između SDSS-a i Vlade

VUKOVAR – Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac ustvrdio je jučer u Vukovaru kako je od početka 2005. došlo do »značajnog zastoja u realizaciji sporazuma između SDSS-a i Vlade«.

Uzroci tog zastoja pokušat će se otkloniti već u utorak na sastanku s premijerom Ivom Sanaderom i članovima njegova kabineta, najavio je Pupovac na konferenciji za novinare nakon sjednice Glavnog odbora SDSS-a. »Taj zastoj i to ne bavljenje odredbama sporazuma je jednako opasno za Vladu kao i za nas«, rekao je Pupovac.

Prema njegovim riječima, građanima srpske nacionalnosti u Hrvatskoj unatoč sporazumu SDSS-a i Vlade »još uvijek nije vraćeno 887 stambenih jedinica, niti jedna lipa nije utrošena za stambeno zbrinjavanje bivših nositelja stanarskog prava, a potrošena su i sva sredstva za obnovu 3.500 kuća od 4. do 6. kategorije oštećenja predviđena za cijelu ovu godinu«. Sada je početak sedmog mjeseca, a rok za povrat imovine je bio krajem prošle godine«, ustvrdio je Pupovac.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović ocijenio je kako »predsjednik Vlade Ivo Sanader mora prestati vapiti za nekim datumima te se okrenuti problemima unutar države«. (Hina)