Novi list: 07. 07. 2005.

NA SVEČANOSTI, UZ VELEČASNOG, TAMBURAŠE I DJEČICU, ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK POLOŽIO KAMEN TEMELJAC VRTIĆA U MARKUŠEVCU

Bandić smanjio obećanja?

Započela izgradnja vrtića za 250 do 300 mališana, a mogao bi biti gotov slijedećeg svibnja

ZAGREB – Polaganjem kamena temeljca u Markuševcu jučer je službeno započela izgradnja novog dječjeg vrtića za 250 do 300 mališana koji će svoja vrata otvoriti u rujnu iduće godine. Ako bude sreće i dovoljno radnog elana, vrtić bi prema osobno izraženoj želji gradonačelnika mogao biti dovršen i u svibnju slijedeće godine.

Simboličnim bacanjem prve lopate pijeska u oplatu temelja Bandić se, uz mlade tamburaše, dječicu i blagoslov velečasnog osvrnuo i na medijske »nevjerne Tome« koje pune novinske stupce, najavljujući nove radne pobjede.

– Poruka za one koji su govorili da nismo ništa napravili proteklih godina. Svake ćemo godine izgraditi jedan novi vrtić, jednu novu školu i jednu novu sportsku dvorane, a već za mjesec i pol dana kupit ćemo jednu školsku zgradu, obećao je Bandić koji je valjda već zaboravio na svoje prijašnje obećanje da će samo ove godine izgraditi pet škola, pet vrtića i pet sportskih dvorana jer u proteklom mandatu vlast nije napravila gotovo ništa.

Dječji vrtić »Markuševac»od 1600 četvornih metara bit će izgrađen na području Štefanovca, a primat će mališane koji su dosada bili dislocirani po okolnim četvrtima Gračana i Maksimira, pa i privremenim podrumskim prostorijama u naselju. Radovi će se izvoditi prema projektu Hildegard Auf Franić i Tin Sven Franića sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta izdvojenim sredstvima Grada.

– Posebno hvala najpopularnijem čovjeku u gradu, gradonačelniku Milanu Bandiću, izrekla je na oduševljenje prisutnog, ravnateljica vrtića »Bukovac« Branka Jakšić pod čijom će područnom ingerencijom biti i nova ustanova u Markuševcu. Ipak, najsimpatičniji, su bili mališani vrtičkog uzrasta »Markušeki« koji su na svečanosti otpjevali i prigodnu pjesmicu odraslima. Odraslima koji bi trebali osigurati još 1700 mjesta u gradu za djecu koja su za pohađanje vrtića »na čekanju«.

Vanja VESIĆ