Večernji list: 11. 07. 2005.

BESPRAVNA GRADNJA Ministarstvo sljedeći tjedan ruši na Žižnju i Pašmanu

I Mudrinićeva kuća na udaru bagera

Autor: Stela FILIPI

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva uskoro počinje još jednu veliku akciju rušenja bespravno izgrađenih objekata, ovoga puta na otočiću Žižnju kod Pašmana.

Kako doznajemo iz Ministarstva, na otočiću je u svibnju jedna slovenska tvrtka, Žižanj d.o.o. sa sjedištem u Murteru, počela bespravno graditi mol i krčiti dio uz obalu kako bi priprimila teren za gradnju. Inspektori Ministarstva već su im izdali rješenje o uklanjanju objekta i ako Slovenci to sami ne sruše, Ministarstvo bi već ovoga tjedna moglo dovesti svoje bagere na Žižanj. Na Pašmanu već izgrađenu kuću, i to bespravnu, prije gotovo pet godina kupio je i Ivica Mudrinić, a sada i njegovoj kući za odmor prijeti rušenje.

Iz Ministarstva kažu kako su pregledali svaku uvalicu na Pašmanu te, osim Mudrinićeva ljetnikovca, ustanovili velik broj ilegalno izgrađenih objekata. Mudriniću su u jesen prošle godine izdali rješenje prema kojem mora ukloniti kuću. On se na to rješenje oglušio pa je za očekivati, ako se na Pašmanu u najkaćem roku ne donese novi prostorni plan koji bi legalizirao i Mudrinićevu kuću, bageri i radnici tamo imati pune ruke posla.