Novi list: 14. 07. 2005.

SKUPŠTINA HRVATSKIH ŠUMA BIVŠEG ZASTUPNIKA JOŠ PROŠLOG PONEDJELJKA IMENOVALA ZA ČLANA UPRAVE TOG DRŽAVNOG PODUZEĆA

HDZ zbrinuo Matu Štimca u Hrvatske šume

ZAGREB – Bivšeg saborskog zastupnika Matu Štimca skupština Hrvatskih šuma čiji je jedini član ministar Petar Čobanković, još je prošlog ponedjeljka imenovala za člana Uprave tog državnog poduzeća. Glasnogovornik Vlade Ratko Maček potvrdio nam je po postavljenje tako da je sada jasno kako se HDZ odužio Štimcu nakon što je on prije tri dana toj stranci odlučio vratiti parlamentarni mandat. No, Maček demantira da se radilo o političkoj trgovini nego da se Štimac samo vratio u Hrvatske šume u kojima je i prije radio. Ali, problem je u tome da je sad već kontroverzni Štimac ranije bio zaposlen u drvnoprerađivačkom poduzeću Gaj iz Voćina.

Tu, međutim, nije kraj blago je rečeno neobičnostima vezanima uz Štimca. On je, naime, prije deset dana pristupio Glavaševoj regionalnoj incijativi Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje, a poznato je da Sanaderova vlada sve s tog popisa čisti iz državne uprave. Štimac ne samo da zbog toga, kako se čini, nije kažnjen već je i nagrađen. Ali iako je na Štimac na internet stranici Glavaševe udruge zaveden pod rednim brojem 764., Maček to ne priznaje.

– Štimac je član HDZ-a tako da ne može istovremeno biti u nekoj drugoj stranci, kazao nam je Maček. Dakle, doznalo se da HDZ Štimca i dalje smatra svojim članom premda im je faksirao svoju ispisnicu. Neki hadezeovci pretpostavljaju da je Štimac povukao ispisnicu, drugi ne znaju što je zapravo posrijedi. No, Štimac se nije predomislio.

– Ja sam izašao iz HDZ-a, kratko nam je jučer komentirao. On se, znači, više ne smatra dijelom HDZ-a, ali mu iz te stranke poručuju da nisu odustali od njega.

A Glavaš ne može vjerovati što se događa.

– Ako je istina da je Štimac i dalje član HDZ-a onda je to očiti dokaz da je ta stranka postala obična javna kuća. Tamo se ulazi i izlazi kako se prohtije najvećim političkim prostitutkama Sanaderu, Šeksu i Mačeku, ističe Glavaš.

D. CIGLENEČKI, J.MARIĆ