Novi list: 21. 07. 2005.

SASTANAK MINISTRA UNUTARNJIH POSLOVA I GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA

Osnivaju se zajednički timovi za istrage

ZAGREB – Novi ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin sastao se jučer s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem kako bi razgovarali o dosadašnjoj suradnji policije i Državnog odvjetništva. Zaključili su da suradnja nije dovoljno učinkovita, posebno kad su u pitanju slučajevi iz područja organiziranog kriminala. Stoga su se Kirin, Bajić i njihovi najbliži suradnici dogovorili da će »u najkraćem roku« organizirati zajednički timovi kako bi se povećala učinkovitost u istragama.

Ti će timovi biti stvoreni na državnoj i lokalnoj razini, pa će, ističu u MUP-u, u svakom trenutku i policija i Državno odvjetništvo biti upoznati sa svim provođenim aktivnostima. Ujedno bi se na taj način izbjegavali mogući propusti u provođenju istraga.

Svrha sastanka, kaže se u priopćenju, bila je i povećanje djelotvornosti MUP-a i Državnog odvjetništva radi pravovremenog provođenja zakonskih propisa. Na sastanku su bili i ravnatelj policije Ivica Franić, načelnik Uprave kriminalističke policije Željko Cvrtila, ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer te zamjenici državnog odvjetnika Dragan Novosel i Petar Pulišelić.

I. FRLAN