Glas Istre: 28. 07. 2005.

GLASNOGOVORNIK MUP-a ZLATKO MEHUN JUČER JE OTKRIO NEPOZNATU, ALI INTRIGANTNU POJEDINOST

Faber se u utorak tajno sastao s Glavašem!

Faber nije nepoznat. Već smo ranije kontaktirali. Neka radi svoj posao. S njim nema nikakvih problema, potvrdio nam je jučer Glavaš

ZAGREB - Novopostavljeni načelnik Osječko-baranjske policijske uprave Vladimir Faber tajno se u utorak u Osijeku sastao s Branimirom Glavašem, otkrio je jučer našem listu glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Informacija zanimljiva i neobjavljena, tim više što su istoga dana svi mediji izvijestili o Faberovu susretu s osječkim gradonačelnikom Antom Đapićem, za koji je Mehun ustvrdio da je održan nešto prije sastanka Glavaša i Fabera. »Upravo pokušavam dobiti Fabera. Jučer se sastao s Đapićem i Glavašem, a i sad je vjerojatno na nekom sastanku, možda sa županom Krešimirom Bubalom«, kazao nam je jučer poslije podne Mehun kada smo ga upitali ima li što novo o »slučaju Osijek«.

Kada smo se zainteresirali o pojedinostima susreta načelnika policije sa saborskim zastupnikom kojega svjedok optužuje da je zapovjedio ubojstvo, Mehun je bio vrlo kratak. »Faber mu je objasnio svoje viđenje dolaska u Osijek. Ne, Glavaš nije ništa posebno tražio«, odgovorio je Mehun na naše pitanje, dodajući kako »ne zna detalje«. Zašto ta vijest nije objavljena, Mehun nije znao odgovoriti. »Valjda je bilo prekasno, nisam pitao Fabera«, kazao je Mehun.

Nije, međutim, bilo prekasno - a to je jučer potvrdio i Glavaš osobno. Nakon što je najprije oklijevao potvrditi sastanak, utjecajni Osječanin na kraju je ipak priznao: »Da, sastali smo se. Dan ranije, u ponedjeljak, kontaktirao sam Faberova zamjenika s kojim sam dogovorio termin. Tako smo se sastali u utorak u 11 sati. Bio je to jednosatni neformalni razgovor«, kazao nam je Glavaš. Po njegovim riječima, kazao je Faberu da je »na raspolaganju te da će, kad i ako ustreba u vezi bilo čega, biti kooperativan«. Faber je, pak, kazao da će ga »ako zatreba, pozvati na razgovor«. Na pitanje kakav je dojam na njega ostavio Faber, Glavaš je kazao da mu »Faber nije nepoznat. Već smo ranije kontaktirali. Neka radi svoj posao. S njim nema nikakvih problema«.

Još u utorak, podsjetimo, Glavaš je tvrdio da još nije kontaktirao ni s kim iz policije. A Faber je jučer, dan nakon sastanka s Glavašem, razgovarao sa županom Krešimirom Bubalom.

Boris PAVELIĆ, Dražen CIGLENEČKI