Glas Istre: 29. 07. 2005.

KONSTITUIRANO NOVO DRŽAVNO SUDBENO VIJEĆE

Gudelj i dalje na čelu DSV-a

ZAGREB - Dosadašnji predsjednik Državnog sudbenog vijeća Milan Gudelj ostat će na čelu tog tijela i u novom sazivu. Odlučeno je to jučer na konstituirajućoj sjednici DSV-a u kojem je deset nedavno novoimenovnih članova, osim Gudelja kojem još teče četverogodišnji mandat. Za zamjenicu je tajnim glasovanjem izbrana Lucija Čimić.

Mandat predsjednika DSV-a traje dvije godine, pa će Gudelj tu dužnost obavljati još šest mjeseci.

Gudelj je, odgovarajući na pitanje našeg lista kada će doći na dnevni red DSV-a odlučivanje o pokretanju stegovnog postupka protiv suca crikveničkog suda Bože Vilušića koji se i u stegovnom i kaznenom postupku tereti za zloupotrebu položaja, rekao da je to zaostatak koji će morati riješiti. Nije, međutim, precizirao kada će to biti. Unatoč prijedlozima dijela članova DSV-a, iz prošlog saziva, da se Vilušića privede iz riječkog zatvora, gdje od studenoga prošle godine čeka završetak istrage i eventualno podizanje optužnice, Gudelj se skanjivao sazvati stegovno ročište na koje bi bio u Zagreb prepraćen sudac u lisicama.

Inače, do završetka stegovnog postupka, što uključuje i presudu Ustavnog suda o žalbi na odluku DSV-a o eventualnom razrješenju sa sudačke dužnosti, sudac koji je suspendiran s dužnosti i koji je u pritvoru, prima sudačku plaću.

G. Gr.