Slobodna Dalmacija: 30. 07. 2005.

U PROCESU PROTIV ŠIROKOBRIJEŠKIH MESNIH MAGNATA TUŽITELJSTVO BiH OSIGURALO SVJEDOKA "OSVETNIKA"

Lijanovići mu darovali ukradeni mercedes?!

SARAJEVO - U sudskom procesu u predmetu koji bi pred Sudom BiH trebao početi 1. rujna protiv četvorice braće Lijanovića, Dragana Čovića, bivšeg člana Predsjedništva BiH, Mate Tadića, predsjednika Ustavnog suda BiH, i sarajevskog sveučilišnog profesora Zdravka Lučića, Tužiteljstvo BiH ovih dana priprema novog svjedoka.

Riječ je o izvjesnom Milošu Janjiću, Sarajliji koji je uoči rata otišao u Italiju i u proteklim godinama bavio se posredničkim poslovima, konzaltingom i sličnim stvarima. Janjić je, navodno, osigurao i "načelnu" suglasnost premijera Vlade FBiH Ahmeta Hadžipašića da može posredovati u ime Federacije s potencijalnim inozemnim partnerima oko investicija. Janjić je inače po struci ekonomist, te je iz tih razloga bio angažiran na sličnim poslovima i od tvrtke "Lijanovići".

Prema nepotvrđenim informacijama koje kruže Sarajevom, Janjićevo svjedočenje trebalo bi biti osveta Lijanovićima zbog perfidne prijevare. Navodno su Lijanovići Janjiću, kao protuuslugu za poslove koje je ovaj za njih odradio, darovali luksuzni automobil mercedes, a nakon toga je stigla prijava policiji kako je darovano vozilo zapravo nestalo, točnije da je ukradeno.

Interpol BiH je o nestanku mercedesa obavijestio sve policije u Europi, a ubrzo nakon toga uslijedio je i odgovor iz Italije. Naime, talijanski Interpol obavijestio je vlasti u BiH da je ukradeni automobil pronađen u toj zemlji, a njegov vozač uhićen. Navodno iz tih razloga Janjić je odlučio osvetiti se Lijanovićima.

Zlatko TULIĆ