Feral Tribune: 11. 08. 2005.

GLAVAŠEVE LAŽI

U razgovoru za Jutarnji list od 27. srpnja 2005., a zatim u Večernjem listu od 7. kolovoza 2005. u razgovoru pod naslovom "Za istinu i u rat do istrebljenja" objavljene su izjave Branimira Glavaša u kojima pokušava uz pomoć grubih NEISTINA diskreditirati čovjeka koji ga je slijepo slijedio i slušao, ali i koji je pod teretom savjesti odlučio biti svjedokom zločina protiv samog sebe i svojih nadređenih, premda nitko nije dužan svjedočiti protiv samog sebe.

Koncem 1992. godine osobno sam upoznao Krunoslava Fehira, koji je bio i više nego punoljetan (rođen je 16. siječnja 1974. godine, a ne 1975. godine, kako to pogrešno, namjerno ili u zabludi prenose gotovo svi mediji-posjedujem dokument u kojem je Fehir vlastoručno napisao i potpisao upravo 1974. kao godinu svojeg rođenja). Došao je po preporuci Ante Đapića, s izaslanstvom Osječana na sabor Hrvatske pravaške mladeži. Uskoro se je pokazalo da je njegov nadređeni bio Ante Đapić, jer se je uključio u razbijački rad protiv mene i legalnog vodstva tadašnje Hrvatske stranke prava.

Potpuno pogrešna je zato i lažna Glavaševa tvrdnja da su Krunoslava Fehira, Đapić i HSP izbacili iz stranke, već je upravo suprotno, Fehir zbog razbijačke djelatnosti protiv HSP-a, u korist Đapića i HDZ-a, smijenjen sa svih dužnosti odlukom Predsjedništva Hrvatske pravaške mladeži od 29. lipnja 1993. godine. Glavaš itekako pokazuje znakove nervoze i izgleda da mu dolaze na naplatu mnoga nedjela, od govora mržnje, vrijeđanja pa sve do činjenja. Đapić, koji se nimalo slučajno sada pojavljuje u ulozi Glavaševog advokata, ima u svom najbližem društvu još sličnih osumnjičenika za ratne zločine. Jednog dana bi i on sam mogao postati slučaj zbog prešućivanja i zataškavanja ratnih zločina, umjesto što lažno i licemjerno istragu o ratnim zločinima u Osijeku ometa i proglašava pretvaranjem Osijeka u "grad slučaj", dok pritvor zahtjeva za Fehira, ali ne i za Glavaša.

Đapić, gradonačelnik Osijeka po volji Branimira Glavaša ali ne i većine Osječana, uz potporu HDZ-a u ljetnim mjesecima 1993. godine, vodio je stranački puč protiv mene upravo pod optužbom da sam javno, u SAD-u, osudio ratne zločine počinjene od vladajućih struktura u Hrvatskoj i BiH.

Zato sadašnja sprega Glavaša i Đapića u pokušajima ometanja policijske i sudske istrage kao i prikrivanja ratnih zločina, ne treba nikoga začuditi.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861.