Večernji list: 07. 11. 2005.

NERED Gradonačelnik izgubio živce zbog lažnih planova i izvještaja

Bandić pobjesnio na šefove komunalaca

Autor: Vojislav Mazzocco

Gradonačelnik Milan Bandić ponovno je u javnosti izgubio kontrolu nad svojim živcima, no ovoga puta s dobrim razlogom. Za obilaska grada, proteklog vikenda, shvatio je da ga je pročelnik za komunalne poslove Davor Jelavić prevario preuveličavši broj ilegalnih reklama koje su komunalci maknuli s ulica. Kada je Bandić na Aveniji Dubrovnik ustvrdio da plakati još stoje, a radnika nema, počelo je urlanje koje se nastavilo na parkiralištu ispred Poglavarstva. Gradonačelnika u pravedničkom bijesu nisu smetali ni okupljeni novinari, ni suradnici koji su, sretni što uši ne pere njima, iz prikrajka promatrali razvoj događaja, a niti nekoliko radoznalaca koji su naišli na pučki igrokaz.

Nisam ja luđak

Nisam ja ni luđak niti mazohist da me vas dvojica za......te. Od ponedjeljka sam ja privremeni pročelnik komunalnog ureda i šef redara grmio je Bandić na Jelavića i Davora Krsnika iz redarstva, optuživši ih da su suučesnici "nereda i zločina u prostoru".

Nisam lopov

Nemoj tako Milane, nisam lopov ja! Znaš ti s kim radim branio se pročelnik Jelavić, opsovavši usput nekoliko puta. U suradnji s kolegom Krsnikom krivnju je svalio na stanovitog Marijana Zorića, šefa odsjeka u komunalnom redarstvu.

Zorićevi radnici su, naime, u petak dva sata zakasnili na sastanak s Ciosovom ekipom, pa ih je on "za nagradu" pustio s posla već u 15 sati, a u subotu im je rekao da slobodno otiđu kućama već u podne. Dobrohotnost prema radnicima Zorića će, prema gradonačelnikovu naređenju, već danas stajati mjesta.

9.000 ilegalnih plakata

Na gradskim ulicama ilegalno je postavljeno više od devet tisuća reklama. Prije nešto više od mjesec dana gradonačelnik je najavio uklanjanje i za to je pokušao na Skupštini isposlovati i promjenu komunalnog reda po hitnom postupku. Nakon pobune oporbe koje nije stigla proučiti prijedlog komunalni red je ipak upućen u redovni postupak.

Marijan Zorić odlazi u knjižnicu

Marijan Zorić već će danas biti smijenjen sa svoga mjesta odlučio je Milan Bandić. Od ponedjeljka toga Zorića premjesti u knjižnicu da čita knjige i novine koliko hoće zapovijedio je gradonačelnik. Pokunjeni Jelavić i Krsnik otrpjeli su Bandićevu viku, no nisu htjeli komentirati situaciju. Krsnik je na upit o komunalcu Zoriću novinarima nadureno odrezao: Doznat ćete sve u ponedjeljak.