Slobodna Dalmacija: 08. 11. 2005.

DOZNAJEMO PRIJEDLOG PROGRAMA ZBRINJAVANJA VIŠKA ZAPOSLENIH U HRVATSKIM TELEKOMUNIKACIJAMA

T-HT otpušta 650 radnika

KONKURENCIJA U obrazloženju Prijedloga navodi se kako su razlozi za takav poslovni potez "potpuna deregulacija tržišta i pojava konkurencije, poboljšanje procesa rada i bolja efikasnost"

ZAGREB - Prijedlogom programa zbrinjavanja viška radnika u Hrvatskim telekomunikacijama za četvrti kvartal 2005. određen je višak od 648 radnika, od čega 386 u Mreži, 130 u Izgradnji, te 132 u Financijama i logistici. U obrazloženju Prijedloga navodi se kako su razlozi za takav poslovni potez "potpuna deregulacija tržišta i pojava konkurencije, poboljšanje procesa rada i bolja efikasnost", kao i to što "usporedba sa drugim telekomunikacijskim tvrtkama koje posluju u sličnom tržišnom okružju suočava T-HT sa situacijom restrukturiranja, te nužnog tehnološkog i procesnog usavršavanja".

Poslovno okruženje

Osim toga, navodi se, smanjenje određenog broja radnika provodi se u skladu sa Poslovnim planom T-HT-a za 2005.

Prijedlog je potpisao Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a, a upućen je prošlog petka Radničkom vijeću i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

"Poslovno okruženje u kojem T-HT djeluje značajno se i brzo mijenja: moramo se prilagođavati i usvajati nove tehnologije, tržište se dramatično liberaliziralo, a krajem kolovoza kompanija je usvojila i novu reorganizaciju kojoj je strateški cilj kvalitetna i suvremena usluga na maksimalno zadovoljstvo naših korisnika. T-HT se treba pripremiti za rad u novim uvjetima te osigurati nastavak zdravog poslovanja. Unapređenjem organizacije, procesa i tehnologije svakako se smanjuje i potrebni broj izvršitelja u pojedinim segmentima," kaže se u službenom priopćenju T-HT-a.

Sindikati

Josip Pupić, predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija nije htio komentirati Prijedlog, tvrdeći kako su pregovori još u tijeku. Jadranko Vehar, predsjednik Republičkog sindikata HPT-a rekao nam je, pak, kako je uprava prejudicirala rješenje tog problema, jer je poslala Prijedlog Radničkom vijeću prije nego što je postignut dogovor sa sindikatima. "Mi smatramo kako u T-HT-u više nema viška radnika, jer postoje stotine tisuća prekovremenih sati, rade studenti, a postoji veliki broj ugovora o djelu. Međutim, pregovori još uvijek i zbog toga mi nije jasno zašto je Uprava prije našeg dogovora poslala Prijedlog radničkom Vijeću i zavodu za zapošljavanje", istaknuo je Vehar. Kako saznajemo, osim što se bore za što manje broja radnika koji će biti definirani kao višak, sindikati nastoje osigurati što bolju otpremninu za radnike koji će ostati bez posla.

Frenki LAUŠIĆ

Otpremnine

Ovim programom predviđeno da će otpremnine za zaposlenike koji odlaze iz kompanije imati vrijednost 30-ak prosječnih plaća, što je znatno više nego bilo koja druga tvrtka u Hrvatskoj, a koliko je nama poznato, i izvan naših granica teško je pronaći sličan primjer. Ilustracije radi, u prošlom programu zbrinjavanja, prosječna svota otpremnine po radniku iznosila je 340 tisuća kuna", prokomentirali su u T-HT-u prijedlog zbrinjavanja viška radnika.