Večernji list: 14. 11. 2005.

HTV Autor emisije Nedjeljom u 2 stao u obranu suspendiranog urednika i voditelja emisije Otvoreno

Stankovića čeka kazna za 'Zatvoreno'?

Nakon Denisa Latina, jučer je i Aleksandar Stanković javno izrazio podršku suspendiranom kolegi Tihomiru Ladišiću. Istina, za razliku od autora Latinice, koji se javnosti obratio pismenim priopćenjem, Stanković je izabrao drukčiji način podrške.

Na samom kraju svoje jučerašnje emisije Nedjeljom u 2, u kojoj je gostovao Haris Silajdžić, na stol ispred sebe stavio je papir na kojem je pisalo “Zatvoreno”. I ta jedna riječ dovoljno je govorila, no ipak smo ga upitali može li tome dodati još koji komentar.

– Sve sam rekao tom jednom riječju. Shvatit će se na što sam mislio – uzvratio je Stanković. Budući da je Latin samo dan nakon iskazane potpore Ladišiću pozvan na “ribanje” kod prisavskih ravnatelja – kojima se njegova, u to vrijeme na HTV-u solo akcija, odnosno reakcija na odluku da Ladišić više ne uređuje i ne vodi Otvoreno – nije nimalo svidjela, zanimalo nas je čeka li Stankovića isto.

– Kako emisiju jučer nisam gledao, danas ću pomnije pregledati snimku i odlučiti što napraviti. No, s obzirom na to da sam čuo kako je Stankovićeva emisija završila, mogu ocijeniti da je to s njegove strane bilo neodgovorno – kazao je glavni uredniki Informativnog programa HTV-a Vladimir Rončević.

Valja napomenuti da se i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Lučić, stavši u obranu Tihomira Ladišića, neki dan upitao hoće li se, nakon ovakvog postupka prema jednom od autora Otvorenog, odsad ta emisija zvati – Zatvoreno.

(B. Ma.)