Novi list: 14. 11. 2005.

DOBROSLAV PARAGA, PREDSJEDNIK HSP 1861: PROMAŠENO OGRAĐIVANJE OD VLASTITIH ANTISEMITSKIH IZJAVA

Đapića treba smijeniti s mjesta osječkog gradonačelnika!

Hrvatska i ina javnost odavno je već mogla saznati o sluganskoj, ulizivačkoj i podloj Đapićevoj prirodi, koja je došla do punog izražaja u stenogramu njegovog sastanka s Tuđmanom 1996. godine

Potpuno netočno, jednostrano i neutemeljeno pojedini hrvatski mediji prikazuju ovih dana ulogu Ante Đapića u tobožnjem umivanju HSP-a od crnokošuljaštva, ustašonostalgije i fašizma, da bi po zadatku struktura vlasti bio podoban za eventualnu buduću vladajuću koaliciju.

Povodom najavljenog i očekivano otkazanog posjeta gradu Ariel u Izraelu, gdje je bio pozvan u svojstvu osječkog gradonačelnika a nikako u svojstvu predsjednika HSP-a, Đapić se nije trebao uopće ispričavati u ime Hrvatske stranke prava, već samo u svoje ime i u ime svojih sljedbenika jer su fašizacijom, otimanjem HSP-a i podvođenjem te stranke u satelitski odnos prema svakoj vladajućoj garnituri, napravili sebi golemu korist a HSP-u i njegovom legitimnom vodstvu nesagledivu štetu i sramotu, jednako kao i ugledu RH u međunarodnim odnosima(do pred samo dvije godine Đapić je bio glavni govornik na proslavi Dana NDH 10. travnja 1941. u Chicagu, nacistički salutirao, oblačio se u ustašku crnu odoru, itd).

Zbog elementarnog poštivanja golih i nespornih činjenica hrvatsku javnost podsjećam, da sam u svojstvu predsjednika Hrvatske stranke prava primljen pred 12 godina u američki Yad Vashem, prigodom otvaranja Muzeja holokausta u Washingtonu u 23 travnja 1993. gdje sam usmeno i pismeno izrazio osudu i žaljenje zbog Holokausta počinjenog nad hrvatskim Židovima u NDH.

Predstavljen sam kao “crno strašilo”

Bio sam primljen u posjet najvećoj židovskoj međunarodnoj organizaciji B'nai B'rith 1990., 1993 godine i kasnije, gdje sam u razgovoru sa visokim dužnosnicima te najuglednije i najstarije židovske organizacije u svijetu, objasnio zašto je tadašnja vladajuća granitura pokušala na sve načine ocrniti mene putem Đapića i njegovog crnokošuljastva pred najširom međunarodnom zajednicom, što je bilo ne samo uvaženo, već je predsjednik odbora za međunarodne odnose, ugledni američki odvjetnik i dugogodišnji zamjenik saveznog državnog tužitelja SAD-a u Reaganovoj, Bushovoj i Clintonovoj administraciji, dr Joseph Morris, osobno došao u Zagreb da ispita te optužbe i nakon sedmodnevnog boravka, u svojem objelodanjenom izvješću zaključio, da sam ja istinski demokrat i zagovornik svih ljudskih prava i sloboda i da je režim putem Ante Đapića pokušao u SAD-u i svijetu od mene napraviti crno strašilo, te da je HDZ u boljševičkoj maniri preoteo HSP, koji sam utemeljio i stvorio, i predao ga na upravljanje svojem ubačenom čovjeku A. Đapiću. Dr Joseph Morris, u rujnu 1993. godine, povodom svojeg dolaska u Zagreb, dao je opširan intervju za Novi list.

Dr Joseph Morris o tome je svjedočio i u svojoj izjavi pred članovima Zastupničkog doma Kongresa SAD-a 18. ožujka 1998. godine. Napominjem, da su i ugledni i poznati članovi Židovske općine u Zagrebu, osudili 1994. godine javno i pismeno instaliranje Ante Đapića na čelo HSP-a i moju nasilnu smjenu od strane Tuđmanove vlasti.

Dakle, Đapićev otkazani posjet gradu Arielu i Yad Vashemu, kao i njegova neiskrena i politički oportuna namjera da se ispriča u ime HSP-a(može se u svoje ime ali to mu neće puno pomoći, jer se istina o njegovoj ulozi dobro zna i u Washingtonu i u Jeruzalemu, ali se pamte i njegove izjave da Židovima za NDH nije bila konfiscirana njhiova imovina, kao i njegovi posjeti otvaranju francetićevog spomenika u Slunju, itd.) zakasnila je punih 12 dvanaest godina.

Đapić – satelit vladajućeg HDZ-a

Upravo je zbog Đapićevog napadno glumljenog crnokošuljaštva i neoustaštva i pokušaja puča u HSP-u i došlo do njegovog isključenja iz redova HSP-a u ljeto 1993. godine, jer je on sve onda i danas radio po zadatku i kao satelit vladajućeg HDZ-a.

Hrvatska i ina javnost odavno je putem stranica Novog lista i Feral Tribune mogla saznati o sluganskoj, ulizivačkoj i podloj Đapićevoj prirodi koja je došla do punog izražaja u stenogramu njegovog tajnog sastanka kod Tuđmana, na kojem je izjavio 1996. godine "Predsjedniče, dopustite da budem Vaš trojanski konj za razbijanje opozicije", zatim u krivotvorenju magisterija Pravnog fakulteta u Splitu 1999. godine, do nasilnog preotimanja parlamentarne Hrvatske stranke prava i njezine cjelokupne imovine 1993 godine.

Nakon što je proglašen od visokih izraelskih odličnika i dužnosnika persona non grata, Đapić bi trebao biti pod hitno smjenjen sa dužnosti gradonačelnika Osijeka, na koji položaj ionako nije došao voljom većine građana Osijeka, već Glavaševim postizbornim makinacijama, reagira Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861.