Večernji list: 15. 11. 2005.

Z. Tomčić dobio prvog suparnika na unutarstranačkim izborima u prosincu

Friščić protukandidat Tomčiću

Autor: Nataša Zečević

Zlatko Tomčić, predsjednik HSS-a, napokon je jučer službeno dobio protukandidata na unutarstranačkim izborima koji će se održati za mjesec dana. Riječ je o Josipu Friščiću, županu Koprivničko- križevačke županije, koji nam je i sam to potvrdio.

– Hoću, kandidirat ću se na izborima – kazao nam je J. Friščić, inače župan najuspješnije HSS-ove županije. Na pitanje je li od koga već dobio potporu, makar neslužbenu, odgovorio nam je kako za sada ima potporu svoje županijske organizacije. Izgubi li na izborima od Tomčića, najavljuje kako se neće povući. Potporu će Friščić dobiti i od Željka Peceka, člana predsjedništva te stranke.

– Zauzimao sam se da, poslije parlamentarnih izbora na kojima smo loše prošli, mijenjamo politiku. Kako nismo mogli promijeniti politiku na čelu s Tomčićem, morat ćemo bez njega – istaknuo je Pecek. S njime se slaže i regionalni povjerenik HSS-a za Dalmaciju Ante Markov koji kaže da se stranka treba vratiti na poziciju koju je imala pa mora otvoriti vrata novim ljudima. Na pitanje znači li to da će poduprijeti Friščićevu kandidaturu, odgovorio je – da.

– Znam da će se Friščić kandidirati i znam da će ga poduprijeti Pecek i Markov – rekao je jučer Tomčić. Za Friščića kaže kako je dostojan haesesovac i smatra da može dobro voditi stranku. – Ako nema mene, sigurno je da priželjkujem da Friščić vodi HSS – zaključio je Tomčić.