Večernji list: 16. 11. 2005.

PRIJELAZ Autor 'Latinice' je navodno odlučio promijeniti adresu

Latin i Ladišić prelaze na Novu TV?

Autor: RENATA LACKO, BOŽENA MATIJEVIĆ

ZAGREB - Nakon ovoljetnih glasina da ga vrbuje RTL, sinoć se pronio glas kako je Denis Latin tijekom jučerašnjeg dana bio na tajnom sastanku u Ljubljani na kojem se dogovarao njegov mogući prelazak na Novu TV. Navodno je riječ o prelasku cijele njegove redakcije pa samim tim i emisije "Latinice" s javne na komercijalnu televiziju.

Neslužbeno se doznaje da Latin, ako ponuda Nove TV bude ozbiljna, neće nimalo dvojiti o tome. Jednostavno, bude li zadovoljan ponudom - otići će s HTV-a. Ta je vijest odmah pokrenula nagađanja kako bi razlog za najnovija zbivanja i komešanja na televizijskoj sceni moglo biti micanje Tihomira Ladišića iz emisije "Otvoreno" te činjenica da je Latin stao o obranu smijenjenog kolege, što su mu prisavski ravnatelji Marija Nemčić i Mirko Galić prilično zamjerili. Štoviše, i ljutito ga prekorili zbog toga. No doznaje se još i to da Nova TV u svoje redove namjerava pozvati i samog Ladišića.

Dok je Denis Latin na pitanje ima li u glasinama o njegovu napuštanju HTV-a istine, samo uzvratio da nema nikakav komentar, direktor programa Nove TV Siniša Svilan zanijekao je jučerašnje održavanje bilo kakvog tajnog sastanka u Ljubljani koji bi imao veze s Latinom.

(R. L., B. Ma.)