Glas Istre: 30. 11. 2005.

Primoštenski načelnik prijavljen zbog krađe vode

ŠIBENIK - Zbog osnovane sumnje da je krao vodu iz vodovodne mreže na štetu javnog poduzeća Vodovod i odvodnja iz Šibenika, koje je oštetio za više od 14.000 kuna, Policijska uprava šibensko-kninska podnijela je jučer kaznenu prijavu protiv 51-godišnjeg Stipe Petrine, načelnika Općine Primošten. Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku prije gotovo mjesec i pol dana primilo je više anonimnih prijava o tome kako Petrina krade vodu, odnosno da je nelegalno spojio instalacije svoje obiteljske kuće na javnu vodovodnu mrežu.

Pismo u kojemu je načelnik optužen za krađu vode poslano je i USKOK-u te Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Nakon toga, 25. listopada ove godine Općinsko državno odvjetništvo poslalo je zahtjev policiji radi istrage. Dan kasnije, 26. listopada, policija je asistirala i djelatnicima Vodovoda i odvodnje prilikom intervencije iskapčanja obiteljske kuće Stipe Petrine s vodovodne mreže. Asistenciju policije zatražila je uprava poduzeća, jer je Petrina navodno i prije sprječavao njihove djelatnike u obavljanju posla. Djelatnici Vodovoda i odvodnje prepilili su vodovodne cijevi kojima je kuća načelnika Općine Primošten bila spojena na mrežu, međutim, nakon nekoliko sati ponovno su spojili te iste cijevi. U Vodovodu i odvodnji su to obrazložili činjenicom da su naknadno utvrdili da Petrina ima uredno rješenje o priključku i plaćene pristojbe, a i direktor tog poduzeća je rekao da je bila riječ tek o zamjeni brojila.

Petrina je jučer opovrgnuo da je njegova obiteljska kuća ilegalno spojena na vodovodnu mrežu. »Vodu u kući imam već 27 godina. Sada su se sjetili da sam nelegalno spojen. Ovo je samo osveta načelnika PU-a, jer sam ga prijavio unutrašnjoj kontroli policije radi nezakonitog pružanja asistencije kada su mi isključivali vodu, pa su me za dva sata ponovno spojili. To je samo još jedno divljaštvo Policijske uprave, a svi napadi na mene događaju se iz političkih razloga, kazao je o svemu Stipe Petrina. Okončanjem kriminalističke obrade, kako se navodi u službenom policijskom priopćenju, utvrđeno je da je Petrina ilegalnim priključivanjem svog stambenog objekta na vodovodnu mrežu u razdoblju od kolovoza 2001. godine počinio kazneno djelo krađe vode oštetivši Vodovod i odvodnju za 14.676 kuna.

A. ŠKORIĆ