Liberalna stranka

Gradska organizacija Osijek

 

Dan grada obilježen recikliranjem projekata

objavljeno: 03.12.2005

Ove godine Dan grada Osijeka proslavljen je nešto skromnijim popratnim programom nego prethodnih godina. Iako je 2. prosinca jedan od najznačajnijih datuma u povijesti grada Osijeka (na taj datum tada odvojeni Gornji grad, Tvrđa i Donji grad ujedinjuju se u grad Osijek) postoje najave kako se ubuduće obilježavanju toga datuma neće pridavati posebni značaj, već će se glavna proslava premjestiti na Dan sv. Petra i Pavla. Dan grada obilježavao bi se još uglavnom samo svečanom sjednicom Gradskog vijeća.

Takve najave obrazlažu se time kako je 2. prosinca nezgodno vrijeme za obilježavanje Dana grada, a za Dan sv. Petra i Pavla je ljepše vrijeme i za očekivati je da se odazove veći broj gostiju? Hm, pretpostavimo da i Nova godina pada u malo nezgodno vrijeme pa bismo ju mogli samo simbolično obilježiti, a doček organizirati negdje u svibnju, kada bude lijepo vrijeme, a još bez straha da su gosti već otišli na godišnji odmor.

Od najavljivane posjete delegacije izraelskog grada Loda, naravno, nije bilo ništa, a Dan grada obilježen je, među ostalim, otvorenjem Lučkog prilaza. Lučki prilaz, inače je otvoren prije godinu dana (na Dan grada). Uslijedili su neki dodatni radovi na uređenju koji su završeni prije više mjeseci, no evo, dočekao se i pravi trenutak da se Lučki prilaz još jednom otvori.