Feral Tribune: 05. 01. 2006.

ĐAPIĆ ZABORAVIO POSJETITI RODILIŠTE

U Kliničkoj bolnici Osijek u novogodišnjoj su noći uzalud čekali dolazak gradonačelnika Ante Đapića ili nekog od njegovih suradnika u tamošnje rodilište, kamo su predstavnici grada, a najčešće bivši gradonačelnik, dr. Zlatko Kramarić, redovito proteklih godina dolazili čestitati majkama i pozdraviti nove stanovnike grada. Ta tradicija u Osijeku traje već godinama, no u ovoj novogodišnjoj noći neobjašnjivo je prekinuta.

Ravnatelj Kliničke bolnice Osijek, dr. Željko Vranješ, vidjevši da iz Grada nitko ne dolazi u inače uobičajeni novogodišnji posjet KBO-u, sam je obišao odjele, među ostalim i Odjel za ginekologiju i porodiljstvo. Prvo novorođenče u Osijeku, četrdesetak minuta iza ponoći, bio je dječačić Kristian Gerštner, koji za razliku od druge djece rođene u novogodišnjoj noći diljem Hrvatske, nije dobio i poklon predstavnika lokalnih vlasti.

U vrijeme kad se na Odjelu osječke ginekologije rodio mali Kristijan, Anto Đapić je, zajedno s dogradonačelnikom Vladimirom Šišljagićem (inače kirurgom u KBO-u), te predsjednikom Gradskog vijeća Osijeka Branimirom Glavašem, imao pametnijeg posla. Bio je zaokupljen slavonskom večerom i švedskim stolom u hotelu Osijek, gdje su svi prionuli tanjurima, kako bi povratili snagu od zajedničkog napornog pjevanja s Krunoslavom Slabincem i Miroslavom Škorom na glavnom osječkom trgu, gdje su građani proslavljali Novu 2006.

Gradonačelnik Osijeka i njegovi suradnici, inače verbalni vatreni zagovornici populacijske politike, tako su zorno pokazali koliko mare o svojim novim sugrađanima i njihovim roditeljima.