Večernji list: 05. 01. 2006.

POŽEŠKA ŽUPANIJA Glavašev HDSSB mogao bi donijeti novu neizvjesnost

Glavaš želi srušiti koaliciju HDZ-HSP

Autor: Ljiljana MARIĆ

Vladajuća koalicija u Požeško-slavonskoj županiji, predvođena HDZ-ovim najdugovječnijim županom Antom Bagarićem te vječnim Vladom Zecom, trenutačno HSP-ovim dožupanom, koja je predzadnjeg dana prošle godine pod vrlo problematičnim uvjetima i dalje osigurala vlast ne bi u nju trebala biti tako sigurna. Nakon što je Anto Đapić bjanko ostavkama svojih vijećnika koje je osobno aktivirao osigurao vlast, njegov koalicijski partner u Osječko-baranjskoj županiji Branimir Glavaš najavljuje da je Bagarićevoj vladivini došao kraj.

Pobjeda na izborima

U Hrvatskoj nema boljeg primjera od Požeško-slavonske županije od toga kako političke stranke ne smiju raditi, te ako tako rade vrijeme je da ih se pomete s vlasti, raspišu novi izbori i pokuša sanirati nakaradno stanje i izopačenost što vlada u ovoj županiji. Vidimo i osjećamo vapaj pučanstva u ovoj županiji da dođemo u njihov kraj. Na izvanrednim izborima bit ćemo pobjednička opcija kazao je jučer Glavaš.

Zbog nastale situacije Glavaš jučer nije htio govoriti tko su članovi Inicijativnog odbora njegova HDSSB-a u Požeško-slavonskoj županiji, ali je kazao da će sigurno imati vijećnike u županijskoj Skupštini. Kako bi to moglo utjecati na promjenu vlasti te raspisivanje izvanrednih izbora, Glavaš je rekao da se u ovoj županiji ne može primijeniti poslovica da se pravi ražanj bez zeca jer je Bagarić već na tom "ražnju koji vrti Zec". Na izravno pitanje novinara Večernjeg lista je li moguće da HDSSB-u u Požeško-slavonskoj županiji priđe HSP na čelu s Vladom Zecom, Glavaš je neuvjerljivo odgovorio da dobro ne poznaje situaciju u ovoj županiji.

Na novinarsku primjedbu da smo uvjerni u suprotno, samo je rekao "hvala" i nasmijao se. Glavaš možda ima i razloga da se smiješi, ali razloga za to sve manje ima vladajuća županijska koalicija.

Podrška Lujancu

Samozatajni Božidar Lujanac, donedavni županijski HSP-ov vijećnik kojeg se gotovo nikada nije moglo čuti na sjednicima županijske skupštine te koji gotovo nije javno istupao ni kao čelnik županijskog HSP-a, preko noći je zbog hrabrog i odlučnog suprotstavljanja najmoćnijim ljudima Požeško-slavonske županije kao i svome stranačkom šefu postao ne samo ovdašnja zvijezda nego i mnogo šire.

Jučer nam je kazao da u životu nije dobio tako veliku podršku od svojih stranačkih kolega, ali i od običnog naroda te da ne želi da tu njegovu situaciju bilo tko korisiti u svoje političke svrhe. On kani i dalje ostati mali, običan čovjek kojem će na srcu biti poštenje i dobrobit običnih ljudi.