Večernji list: 05. 01. 2006.

INCIDENT Nakon što je vijećnik Čamagajevac na domjenku Grada pjevao 'Jasenovac i Gradiška Stara'

Traži se smjena vjećnika koji je pjevao 'Jasenovac i Gradiška Stara'

Autor: Valentina Mandić

Incident s blagdanskog domjenka valpovačkog Gradskog vijeća, na kojem je vijećnik Stanislav Čamagajevac zajedno sa svojim bendom pjevao ustašku pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" i dalje je top-tema u Valpovu.

I dok se Stanislav Čamagajevac ne želi javno izjašnjavati, osude njegova čina dolaze sa svih strana i traži se njegova ostavka.

Kao predsjednik Gradskog vijeća Valpovo, oštro osuđujem ovaj čin i pozivam sve gradske vijećnike da svojim djelovanjem rade za dobrobit i u interesu grada i građana. Smatram da Gradsko vijeće, pa i domjenci koje organizira Gradsko vijeće nisu mjesto na kojem se mogu pjevati pjesme provokativnog sadržaja. Valpovo je poznato po toleranciji i uvažavanju svih političkih opcija, što posebno dolazi do izražaja kada su u pitanju za grad važne odluke rekao je Jozo Piškorjanac (HDZ), predsjednik Gradskog vijeća Valpova.

Inače, Stanislav Čamagajevac je gradski vijećnik s nezavisne liste Drage Skelca dogradonačelnika Valpova budući da je njegova lista u koaliciji s HDZ-om, HSLS-om, HSP-om i listom Slavonske ravnice, pa zajedno obnašaju vlast u gradu.