Jutarnji list: 16. 01. 2006.

Vlado Zec: Kamen Ingrad će dobiti partnera i vratiti dugove

Piše: H. Appelt

ZAGREB - Kamen Ingrad će do kraja siječnja dobiti strateškog partnera ili neki fond i vratiti dug državi - najavio je danas Vlado Zec, podžupan Požeško-slavonske županije i suvlasnik Kamen Ingrada u TV emisiji “Nedjeljom u 2”, ali nije htio otkriti tko su zainteresirani ulagači u poduzeće koje duguje 200 milijuna kuna bankama i državi.

- Strateški će partner sigurno odvojiti tvrtku Toplice d.o.o. Velika i prodati je, a imamo i hotelske lance koji su zainteresirani za kupnju hotela - rekao je Zec, također skrivajući imena potencijalnih kupaca.

Vlado Zec je kao svoje pogreške priznao ulazak u politiku i gradnju hotela s bazenom u Velikoj, rekao je kako mu je Ante Đapić, kojemu je donirao 200 tisuća kuna za predizbornu kampanju, pomogao oko legalizacije kamenoloma, a za probleme s poslovanjem tvrtke optužio je državnu administraciju i institucije. Svoje menadžerske sposobnosti ocijenio je dobrima, a tek je pri kraju emisije ustvrdio da ima nerealne ambicije.

Zec je izjavio i da je plakao i imao psihičkih problema kad je država zatvorila bespravne kamenolome iz kojih je ilegalno godinama vadio šljunak i oštetio državu za 60 milijuna kuna. Smatra da nema nikakvih razloga za njegovo kazneno gonjenje i da neće završiti u zatvoru unatoč desecima kaznenih prijava.

- Moja zarada je bila 270 tisuća kuna godišnje. Investirao sam u obitelj. Moj način života zahtijeva više od normalnog radnika, kupovao sam odijela i košulje i sagradio kuću - objasnio je Zec.

Na pitanje je li Vlada ispravno postupila opraštajući dug Vladi Zecu i njegovu poduzeću, 81 posto od 6.300 gledatelja glasovalo je negativno, dok 19 posto glasača to smatra opravdanim.