Jutarnji list: 16. 01. 2006.

TV Slavonije i Baranje predat će sudu snimku s Đapićem

OSIJEK - Televizija Slavonije i Baranje predat će snimku priloga s osječkim gradonačelnikom Antom Đapićem, emitiranu 25. studenoga u “Temi dana”, a u kojoj je navodno Đapić imenovao svjedoke u postupcima protiv ratnih zločina, izvijestio je ravnatelj te televizije Damir Junušić.

Dodao je kako je zahtjev Televizija Slavonije i Baranje dobila 12. siječnja, a rok istječe u utorak, do kada će istražnome sucu Županijskog suda u Osijeku, Mariju Kovaču, po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva predati snimku te emisije u kojoj je i prilog s konferencije za novinare gradonačelnika Đapića, održane 25. studenoga.

- Kako bi javnost dobila točan uvid o cijelome slučaju, sutra će u “Temi dana” Televizije Slavonije i Baranje gostovati gradonačelnik Anto Đapić i odvjetnik Dražen Matijević, poznati stručnjak za kazneno pravo i donedavni član Državnoga sudbenog vijeća - izjavio je Junušić za Hinu.

Đapić je danas rekao da će gostovati u toj jednosatnoj emisiji i “javno progovoriti o svim političkim i medijskim napadima” na njega osobno te o svojim nastojanjima da se “suprotstavi tome da se Osijek proglasi gradom slučajem, vezano uz događaje iz 1991. i 1992. godine”.

Također je rekao kako time nije počinio nikakvo kazneno djelo, nego mu je, naprotiv, cilj pomoći hrvatskome pravosuđu. - Zanimljivo kako se ne odustaje od izjednačavanja krivnje žrtve i agresora, čime se Osijeku i svim stradalnicima čini nesaglediva šteta, pa je krajnje vrijeme da se vidi kome je to u interesu - rekao je Đapić. (H)