Glas Istre: 18. 01. 2006.

PRVI ČOVJEK ZAGREBA U RASKORAKU SA »SEDMOM SILOM«

Bandić prijetio novinaru »Večernjaka«?

ZAGREB - Novinar Večernjeg lista Vojislav Mazzocco tvrdi da mu je u ponedjeljak gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, iznerviran pitanjem o njegovom gostovanju u Pragu, uputio ozbiljne prijetnje.

- Bilo je i većih muda od tvojih! Nikoga od onih koji su loše pisali o Milanu Bandiću više nema u novinama, navodno je rekao zagrebački gradonačelnik. Novinarka HTV-a, koja se u to vrijeme zatekla kod Bandića, djelomično je potvrdila događaj.

- Nisam prisustvovala ni početku ni kraju sukoba, ali sam vidjela da je gradonačelnik bio prilično neugodan prema novinaru koji ga je pokunjeno slušao, gotovo na rubu suza, i ponavljao da samo želi provjeriti ono što je čuo, rekla je Ivana Alfier, HTV-ova novinarka.

Mazzocco pak tvrdi da ga je Bandić zasuo bujicom psovki i prijetnji. »Rekao mi je: 'Bilo bi bolje da počneš vjerovati u Boga jer će te kazniti. Mogao bi se tu dolje poskliznuti i slomiti nogu ili bi se nekome od tvojih moglo nešto dogoditi«, izjavio je Mazzocco dan nakon nemilog događaja. Bandić pak odgovara da »s indignacijom odbija tvrdnje o bilo kakvim prijetnjama novinaru jer ih nije bilo ni u primisli«.

N. CUGLIN