Slobodna Dalmacija: 19. 01. 2006.

REAGIRANJE - "UMIROVLJENICI SU PREVARENI, HSU ĆE OPET TUŽITI DRŽAVU"(2)

Jordan kao trojanski konj

Državna vlast, poslije kontinuiranog potkradanja umirovljenika u posljednjih 12 godina, šalje izračun duga na 426.309 adresa, a za njih 390.889 pojedinačno vraća u prosjeku 23.900 kn na rok od osam godina ili 11.950 kn na rok od dvije godine.

Ostali su izbrisani na isti način kako je Slovenija izbrisala oko 80.000 građana i nemaju nikakva prava. Svi oni koji su ustali tužbom moraju dostaviti pismeno očitovanje koje ih košta 250 kn da odustaju od iste. Poslije sedam godina nijednu tu tužbu sud nije izvadio iz ladice.

Dug prema umirovljenicima iznosi više od 100 milijardi kuna, a pokradenih umirovljenika je više od 730.000. U obradi i pripremi vraćanja duga s uvaženim Sanaderovim ministrom sudjelovao je i Vladimir Jordan sa svojom ekipom. I baš taj Vladimir Jordan u studenome 2005. izjavljuje, citiramo: "Napravili smo veliki posao, a u 2006. idemo na poboljšanje socijalnih prilika umirovljenika."

Od vraćanja ovih mrvica neće biti ništa, jer stvarni obračun nije izvršen, a poniženje umirovljenika se nastavlja.

Da bi bilo sve u stilu, famozni Vladimir Jordan, koji živi na obilatim jaslama HDZ-a, oglašava se u Slobodnoj Dalmaciji "Umirovljenici su prevareni, HSU će opet tužiti državu". Tko je ovdje lud? Tko koga zbunjuje?

Baš ta dvojica su trojanski konji umirovljenika. Rade isključivo za svoju korist i garancija su potpune nemoći političkog i socijalnog rada umirovljenika. Nakon lokalnih izbora navukli su gnjev na sve umirovljenike i sada su svi umirovljenici potkupljivi i, u očima građana, izgledaju kao prodane duše.

Predsjedništvo Stranke umirovljenika, Split