Večernji list: 24. 01. 2006.

SISAČKI TRANSKRIPTI Gradonačelnik Dinko Pintarić uputio očitovanje središnjici HDZ-a

Pintarić: Đapiću sam šaptao da je loš samo sisački HDZ

Autor: Zdravko Strižić, Mladenka Šarić

Mogu samo reći, što se objavljene audiosnimke tiče, da smatram da je dijelom točna, dijelom je neslušljiva, što je šteta jer tu ima elemenata koji bi vjerojatno mogli obrazložiti što sam zapravo rekao, ali dijelom je izrezana i cenzurirana, nedostaju određeni dijelovi. O svemu što govorim, naravno, obavijestit ću čelna tijela stranke jer je već postavljeno pitanje središnjm tijelima ima li elemenata za pokretanje mogućeg stegovnog postupka, s obzirom na neke moje izjave rekao je jučer sisački gradonačelnik Dinko Pintarić (HDZ).

Prikriveni snimak

Njegova se reakcija odnosi na objavljeni transkript razgovora s osječkim gradonačelnikom Antom Đapićem uoči konferencije za novinare u Sisku, kad su mikrofoni više medija zabilježili došaptavanje dvojice gradonačelnika. Tom je prigodom Pintarić posebno objasnio što je mislio kad je rekao "Vi ste pravi, ne samo u Sisku nego u cijeloj državi. Ima vas malo na terenu, ali radite čuda, posebno vaši dečki ovdje. Naši su za ništa."

Obavijest Đapiću nije nikakvo ulizivanje. Stvari koje su snimljene prikriveno, dakle jednim neovlaštenim prisluškivanjem, tijekom same konferencije za tisak, nisu ulagivanje rekao je Pintarić. Dodao je kako se slaže s dijelom napisa u tiskovinama u kojima se govori o neorganiziranom djelovanju HDZ-a, posebice u predizbornim kampanjama. Međutim, kako je naglasio, te se kritike odnose isključivo na dio lokalnog HDZ-a koji se nije uključio u aktivnosti stranke, nego je, surađivao sa suprotnom stranom.

Komplimenti HSP-u

Dinko Pintarić konstatirao je kako su neki bitni dijelovi transkripata nestali. Nakon izjave "nisu ni za što", nastavak je cenzuriran, a trebao je objasniti na što sam pritom mislio rekao je Pintarić. Nadam se da Pintarić neće imati problema u HDZ-u zbog riječi koje su mu mediji izvadili iz konteksta.

Niti je on blatio svoju stranku, niti se meni uvlačio. Dao je, istina, komplimente HSP-u za rad na terenu. Nema mi se zbog čega ulagivati jer smo mi u Sisku ravnopravni partneri, a i ja sam, uostalom, komplimentirao njemu kaže šef HSP-a Anto Đapić.

Neovlašteno prisluškivanje

– Obavijest Đapiću nije nikakvo ulizivanje. Ja ću sad javno i glasno reći, stvari koje su snimljene prikriveno, dakle jednim neovlaštenim prisluškivanjem, tijekom same konferencije za tisak, nisu ulagivanje. Odnos 30 (SDP) – 16 (HSP) – 15 (HDZ), na žalost, činjenica je koja ne ide u prilog HDZ-u, dodao je Pintarić.